" Inainte de revolutia din 1989, Parintele ne-a spus ca miroase a praf de pusca si asa a si fost. Mai zicea ca toate tarile comuniste vor face pasnic trecerea de putere de la comunism la capitalism,numai Romania va face trecerea prin varsare de sange si vor muri multi. Veti vedea si veti intelege spurcaciunea peste tot in jurul vostru: la serviciu,in magazine, in institutiile statului, in conducerea lui si mai ales in politica. Din nefericire, ea va intra pe furis chiar si in sanul Bisericii, murdarind unele suflete de aici. Aproape ca oamenii isi vor pierde speranta. Doar cei care isi vor pastra credinta adevarata vor fi salvati si mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei.
Planul "lucrarii diavolesti" este minutios si , prin puterea banilor si a viciilor, intre care minciuna, prefacatoria, intriga si omorul sunt cele mai importante.
Spunea Parintele ca ar fi bine, sa facem semnul Sfintei Cruci, peste tot ce mancam: apa,ceai,cafea,prajitura,fructe,bautura,mancare sau paine, ca Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit. Printre altele, mai zicea pentru toti romanii, ca: imi pare rau de voi, ca sunteti slabiti in credinta si ca veti cadea din cauza fricii. Frica vine de la diavol. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu. Vor cadea si cei alesi. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri, va vor lua totul!"
Parintele Arsenie Boca a fost si ramane in inimile noastre ca un sfant.
Pelerinajul de la mormantul Parintelui Arsenie de acum doua zile, demonstreaza puterea rugaciunilor si a credintei romanilor, ca daca se roaga din tot sufletul la mormantul lui, multe din problemele lor vor fi implinite, caci este cunoscut faptul ca faptele pe care le-a facut in viata, au fost in slujba lui Dumnezeu si a oamenilor.
A venit pe lume copil curat si a cautat sa ne invete tot ceec ce este necesar pentru mantuirea sufletelor noastre.
In concluzie se poate spune, ca a fost un mare sfant, caci:
- a facut minuni
- a fost proroc
- a fost cuvios
- a fost doctor fara de arginti
- a fost mucenic si a murit in suferinta
Situatia sta asa, zicea Parintele Arsenie: oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum, care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Am scos cateva spilcuiri din invataturile Parintelui Arsenie, care dupa umila mea parere, chiar daca nu a fost canonizat, il consider un mare sfant, grabnic ajutator in rezolvarea necazurilor. Este parerea mea ! DOAMNE AJUTA! cu mult drag, icamilin
|