View Single Post
Vechi 11.05.2013, 23:36:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit << continuare >>

Gândurile lui le-ai dat pe față înaintea tuturor ucenicilor Tăi și înainte întregii Bisericii, când l-ai chemat să Se apropie de Tine și să se încredințeze mai adevărat de realitatea Învierii Tale. Dar, o, minune, iată că necredința lui Toma mistuită de focul iubiri Tale de oameni și ajunsă ca o cenușă au răsărit pomii cei roditori ai credinței întru Tine, fiii Bisericii Tale. Căci mulți din cei pe care i-ai primit sub aripile milostivirii Tale au primit credința prin mărturisirea celui ce trecuse mai întâi prin experiența necredinței, dar pe care mai apoi a nimicit-o și din aceasta ai făcut să răsară vlăstare dumnezeiești.Glasul Tău dumnezeiesc ai făcut să răsune în urechile inimii Sfântului Toma: Vino, Tomo, cel ce te-ai îndoit de Învierea Mea și vezi mâinile Mele cu care l-am scos pe Adam din stricăciune și am binecuvântat pe femeile mironosițe cu darul bucuriei Mele. Vino să vezi mâinile care pentru a scrie în cartea vieții pe cei uitați în întunericul morții au suferit durerile cuielor. Grăbește-te și vino să vezi coasta Mea, prin străpungerea căreia am făcut pe vrăjmaș să se rănească la cele mai dinlăuntru și pe Adam l-am scos din pântecele iadului. Vino, și nu fii necredincios, că pentru Tine iarăși am venit înaintea ucenicilor Mei, ca să Te încredințez de adevărul pe care mai întâi l-ai primit din gura lor. Căci iată puțin timp mai petrec cu voi, puțin timp voi mai fi cu trupul în mijlocul vostru, dar când mă voi înălța la Tatăl voi fi cu voi în chip nevăzut cu ochii trupești.Pentru aceasta, voiesc a învăța pe toți să creadă în Învierea Mea prin mărturisirea ucenicilor celor ce au viețuit mai înaintea lor și să mă cuate pe Mine în cămara inimii lor unde Mi-am făcut sălaș împreună cu Tatăl și cu Duhul. Nu vă întristați de plecarea Mea, căci voi fi mai aproape de voi decât am fost viețuind în mijlocul vostru cu Trupul. Hambarele inimilor voastre le voi umple atunci cu roadele înțelepciunii Mele și din paharul iubirii mele veți bea toți cei pe care v-am ales din lume ca să fiți martori ai Învierii Mele. Nu vă temeți, căci am înviat ca să vă vestesc vouă încetarea întristării și intrarea întru bucuria Tatălui Meu. Iată ridic ancora inimilor voastre și vă îndreptez la limanul păcii Mele. Valurile fricii le opresc cu puterea Mea, Eu, Cel Ce v-am arătat vouă că și vântul și marea ascultă de glasul Meu.Părăsiți cele mai dinainte, căci iertare desăvârșită v-am dat de toate greșelile voastre în întru voi ca în niște vistierii pun darurile Mele, ca prin voi să dau iertarea păcatelor și pacea Mea tuturor celor ce cu umilință își vor pleca genunchii inimii înaintea Mea. Nu vă temeți, căci Eu am biruit lumea și corabia milostivirii Mele pe toți vă primesc, chemându-vă la țărmul Împărăției cerurilor. Vestiți în lume cuvântul Meu și Eu vă voi face părtași vieții celei veșnice. Râuri de înțelepciune vor curge din mintea voastră, săturând inimile cele însetate de Adevăr.duceți în lume lumina Învierii Mele, iar Eu iată merg să vă gătesc vouă lăcaș în cămările cele luminate ale Împărăției Mele. Ridicați-vă mintea deasupra valurilor înspăimântătoare ale lumii și îndrăzniți a cugeta la cele înalte, căci pentru aceasta Eu M-am înălțat pe Cruce, ca împreună cu Mine să vă duc la Tatăl și să vă așez la masa Împărăției, încununându-vă cu legătura iubirii veșnice a Preasfintei Treimi. Din coasta lui Adam am făcut pe Eva, prin care am adus în lume pe fiii cei trupești, dar prin sângele și apa izvorâte din coasta Mea am venit să-i sfințesc pe aceștia și să dăruiesc Tatălui fii duhovnicești, născuți din apă și din duh și care se vor face moștenitori unei vieți nestricăcioase.O, vino, Toma, iubitul meu ucenic și încredințează-te prin cercare de cele ce-ți făgăduiesc prin icoana cuvintelor Mele celor de viață dătătoare. Încredințează-Te de adevăr și propovăduiește-Mă pe Mine lumii ca Lumină Neapusă Ce risipesc întunericul necredinței tuturor ! O, fericit ești, Toma, că te-ai bucurat de revărsarea bunăvoinței Stăpânului asupra ta, a Celui Ce a pescuit din inima Ta gândurile necredinței prin arătarea Sa minunată. Îndoiala ce clătina cetatea inimii tale a întărit cetățile inimilor tuturor în Învierea Mântuitorului. Bucură-te, căci Stăpânul, ca un rob a venit la tine, ca să te încredințeze de a Sa Înviere. Cunoscând mai dinainte ca Un Dumnezeu gândul ce răsărise în inima Ta, S-a grăbit a veni în întâmpinarea Ta, cu blândețe întărindu-te pe piatra credinței. Cu rugăciunile tale întărește-ne și pe noi pe temelia Adevărului, ca neclătinați de valurile ispitelor să ajungem la vederea Luminii Celei mai presus de gând, Care risipește tot întunericul gândurilor răutății spre slava Sa și Căruia să-I aducem neîncetată închinare și laudă împreună cu îngerii acum și în veacul veacului. Amin.DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, Cel Ce pe Cruce fiind îndelung a răbdat neputințele noastre și S-a pogorât în adâncurile iadului ca să dezlege tot întunericul suferinței vine să risipească îndoiala din inima ucenicului Său cu lumina Învierii Sale. Mărturia acestuia, ca un zid nebiruit al adevărului Bisericii, să întărească și cetatea inimii noastre, în care intrând Hristos pe raza rugăciunii să ne vestească pace, aprinzând făcliile bucuriei mărturisitoare ale Învierii Sale.Cel Ce a strălucit în cămările inimilor iubitoare ale ucenicilor aducându-le făclia Învierii și punându-o în sfeșnicul înțelegător al inimii pentru a străluci tuturor neamurilor, cu puterea Crucii Sale să zdrobească gândurile necredinței din sufletele noastre, aducându-ne lumina mărturisirii ucenicului ce s-a îndoit, ca într-un glas de mulțumire cu Sfântul Apostol Toma să strigăm: ,, Domnul meu și Dumnezeul meu !”SFÂNTUL APOSTOL TOMA, ca o piatră de mare preț strălucește în cununa Bisericii, alunecarea lui în îndoială făcându-se pricină de întărire a Bisericii lui Hristos pe piatra credinței. Învierea lui Hristos a propovăduit până la marginile lumii, cu lumina dreptei credințe strălucind sufletele întunecate ale indienilor. Credință mai presus de închipuire a arătat Apostolul, crezând că Împăratul vieții v-a dărui împăratului pământesc palat prea frumos pentru buna chivernisire a darurilor dumnezeiești pe care a făcut-o înțeleptul propovăduitor al Învierii lui Hristos. Iubitor de feciorie fiind, a înălțat gândul tuturor la zborul îngeresc, dezlegându-le înțelegerea de gândurile patimilor cele pământești. Se veselesc îngerii la prăznuirea sa, împodobind masa duhovnicească cu înțelesuri de taină. Cântă Apostolii, văzând pe cel ce prin poarta pătimirilor mucenicești a intrat în Împărăția cerurilor. Dănțuiesc drepții, bucurându-se de nevoințele lui în propovăduirea Cuvântului vieții, nevoințe pentru care a luat din mâna Domnului cununa răsplătirilor.Cu gând vesel să săltăm și noi în cămara inimii și să aducem laudă celui ce a pecetluit taina Învierii cu a sa mărturisire ,, Domnul meu și Dumnezul meu! ”. Sfinte Apostole Toma, vasul cel de mare preț al tainelor Stăpânului, cununa îngerilor, întăritorul credinței noastre, roagă-te lui Hristos, Dumnezeului nostru, ca să ne tragă pe noi cu undița rugăciunilor tale din mare patimilor și să potolească furtuna gândurilor noastre, răsărindu-ne nouă lumina înțelepciunii dăruită de Soarele vieții.