View Single Post
Vechi 13.05.2013, 20:17:59
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul

Singura salvare o vad intr-o traire autentica a credintei. Ma intreb si de ce suntem asa? Este o caracteristica a noastra ca neam sau o schimbare resimtita in timp (din cauza unor patimi ca cele descrise de tine)?

Si intre crestini atmosfera este tensionata, fiecare isi poarta durerea, nu ne mai sarim in ajutor, nu mai avem intelegere unul fata de altul si se tinde spre o pierdere a sentimentului de comunitate in favoarea unui individualism promovat de societatea in care traim.
Nu cred ca este o caracteristica a noastra ca neam. Daca cercetam istoria o sa vedem ca romanii au fost mai mereu credinciosi,ospitalieri si saritori. Ce se intampla acum este secularizarea asta, modernismul. Nu am iesit complet din comunism si din mentalitatea materialista. Daca ne-am intoarce la modul de viata stramosesc, ar fi bine. Problema e ca multi romani nu isi cunosc istoria, nu stiu mai nimic despre inaintasii lor. Daca ar stii, ar fi constienti de cum au vietuit si ce credinta aveau inaintasii si ar purta mai departe mostenirea.

Cred ca e lipsa de cunoastere si de credinta.
Reply With Quote