View Single Post
Vechi 13.05.2013, 21:57:13
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Cavaler Gardian....nu stiu la ce grad in ierarhia de 33 grade corespunde...:) ma scuzati, aveti un avatar foarte interesant. Sper ca decelati umorul meu, si nu o luati ca ofensa. Chiar, ar fi interesant si constructiv sa posteze, pe firele adecvate si niste masoni reali, cu grade declarate, pentru o discutie care sa lamueasca multe. Circula prea multe mituri, prea multe teorii ale conspiratiei, generatoare de multa ura. Eu insumi le-am cazut prada la un moment dat. Si acum am rezerve si antipatii puternice privind aceasta organiztie si rolul ei politic, insa din singurul motiv ca a nimicit sau sabotat acele mecanisme, deopotriva spirituale si scoiale, care faceau specia sa mearga normal: monarhia precum si structurile ierarhice religioase sensu lato. In rest, nimic si nimeni nu e malefic 100% in acest Univers.
On-topic: o monarhie constitutionala e, fata de cea absoluta, ca si "casatoria" civila fata de nunta.
Structurile imanente ale acestei lumi, nu sunt deloc perfecte ! Ba din contra,in diverse epoci ale istoriei, aceste structuri social-spirituale (asa cdum le denumiti dvs. ) s-au abatut de la rolul lor normal, devenind rigide,si golite de substanta !!!
Masoneria a luptat in diverse epoci, si cu relativ succes sau rezultat,impotriva acestei rigidizari nefaste a structurilor imanente de putere,care a produs mult rau umanitatii !!!
Nefiind ea insasi perfecta,si facand, probabil si mari greseli, masoneria a facut ,totusi, si lucruri bune, uneori in istoria umanitatii !!!
Daca e sa ne amintim,de un episod legat de istoria nationala, am putea face referinta la rascoala eroului Horea, in contra asupririi si nedreptatii generate de regimul nobiliar in Transilvania !!!
" sa nu mai fie iobagi " !!! - e o solicitare a rasculatilor, si cat de dreapta !!!
Reply With Quote