View Single Post
Vechi 13.05.2013, 22:02:40
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Daca va referiti la faptul ca s-a dorit din exterior distrugerea agriculturii si industriei romanesti dupa 1990 ca sa devenim piata de desfacere acest lucru este mai mult decat evident!
Insa aceasta nu s-ar fi putut realiza fara largul concurs al conducatorilor romani- nu stiu de ce, dar ca popor avem un "talent" deoasebit in a produce "cozi de topor"!

Pentru comparatie sa luam cazul Poloniei: si ea trecuta prin comunism, si care in 1989 avea o agricultura cam de nivelul Romaniei, dar o industrie inferioara celei romanesti! Nu ma indoiesc ca si in cazul Poloniei au existat puternice interese straina ca si la noi, insa diferenta a fost urmatoarea: atunci cand conducatorilor polonezi li s-a propus sa inchida ochii si sa ia comisionul de rigoare, acestia au refuzat! In schimb conducatorii nostri nu au putut rezista! De ce ?!
Daca Romania si-a distrus si falimentat singura firma care producea autobuze si troleibuze- "Rocar"- polonezii au mentinut si dezvoltat producatorul "Solaris", care este un concurent serios pentru marci de renume in domeniu, precum "MAN" sau "Mercedes"!
Cu tot respectul, nu putem compara mere cu ...pere !!!
Cazul Poloniei, nu se poate analiza, decat cunoscand, cat de cat evolutia lor istorica,puternica influenta a catolicismului,loviturile indurate de ei din partea istoriei,si ce reactii au avut,si nu in ultimul rand, a vizita aceasta minunata tara, rod al unui popor minunat !!!
Vara trecuta am fost la Cracovia,si am trecut prin satele din sudul acestei tari !!!
Impresia mea a fost ,nu deosebita ci, extraordinara !!!
Reply With Quote