Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 14.05.2013, 18:02:05
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Moaștele Sfintei Rita din Cascia au ajuns la București. De sâmbătă 25 august până luni 27 august, trupul incorupt al sfintei va fi expus spre venerare la Biserica Sf Cruce de pe Șos Mihai Bravu, în apropierea Pieței Hurmuzaki (fostă Piață a Muncii).
Nu exista absolut nici un trup incorupt in confesiunea romano-catolica. (spuneti-mi macar un trup pe care l-ati vazut cu ochii vostri). Cei care veti merge la "moastele" Ritei din Cascia veti vedea doar un trup de ceara care acopera osemintele. Am vazut cu ochii mei la Vatican "trupul incorupt" al unui papa Inocentiu expus acolo si cand am intrebat om din din personalul de acolo mi s-a spus ca e acoperit cu un invelis din ceara asa ca o staueta. Cel mai mediatizat caz la ora actuala de trup incorupt este cel al Bernadetei de Soubirous din Franta de la Nevers. Pe net sau in presa sunt afisate poze cu trupul de ceara care bineinteles ca arata ca si cum ar fi viu, dar in realitate trupul real este descompus. Intamplator cunosc pe cineva (romano-catolic) care a fost la Nevers si a prins chiar momentul cand se schimba invelisul de ceara si a ramas socat de ce a vazut acolo. Astea sunt cazuri cu care m-am intalnit personal. De cele despre care am citit nici nu mai scriu aici. Catolici in trecut au umblat si cu imbalsamari de tip egiptean. Rita de Cascia apropo pentru cei care nu stiu a purtat un spin in frunte spin care ar fi provenit din coroana de spini. La fel ca stigmatele aceeasi idee ca mai trebuie sa mai sufere cineva ranile Mantuitorului pentru mantuirea lumii. Recomand cartea "Despre Inselare" a Sfantului Ignatie Briancianinov.
P.S. Nu vreau sa fiu (prea) rau dar nu mi se pare normal ca pe un forum ortodox sa vina cineva si sa faca propaganda asa zisilor "sfinti" romano-catolici.
Reply With Quote