Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Da... dar conditia de baza e sa fii viu...:D si nu e vorba de acelasi gen de mijlocire.
Daca ai citit...si vad ca ai citit :) ceea ce ma bucura mult, ai vazut ca toti cei care au mijlocit au fost vii... vezi Avraam, cand mijloceste pentru Sodoma si Gomora... vezi indemnurile lui Pavel la credinciosii de peste tot sa mijloceasca in rugaciuni, dar toti erau vii.
Iisus si-a castigat odata pentru totdeauna pozitia de Mijlocitor la Tatal, tocmai pentru ca este viu... doar a inviat... este viu si acum! Si este singur Mijlocitor in sensul, ca este Cel si Unicul care are puterea mijlocirii pentru pacatele noastre, tocmai pentru ca si-a dat viata pentru ca noi sa fim eliberati de sub tirania lor.
Multa pace!:p
|
Mai, tu aici faci o greseala. Bogatul nemilostiv si saracul Lazar - in acea pilda bogatul era mort si mijlocea pentru rudele sale. In acelasi timp Iisus le spunea saducheilor ca Dumnezeu este Dumnezeu al viilor si nu al mortilor. DAca ce spui tu ar fi drept ar insemna ca e un Dumnezeu la mortilor, Dumnezeu. Stii de ce? Ca Avraam si ceilalti nu cred ca au inviat.
Si cum vrei sa se prezinte mijlocirile mortilor in Sfanta Scriptura din moment ce a fost scrisa de oameni vii? Nimeni nu stie cum e dincolo, nimeni din cei vii. Sunt atatea cazuri de sfinti ( considerati morti ) care mijloceau si faceau minuni. Eu vorbesc aici de fapte adevarate.
Uite ce e: eu nu am cunostinte atat de mari de teologie. Cauta un preot sau mai potrivit ar fi sa citesti o carte ( nu stiu cum se cheama ) a par Cleopa despre toate cultele neoprotestante, catolici si protestanti.