14.05.2013, 20:23:11
|
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2010
|
|
Citat:
În prealabil postat de NMaryan
Hristos a inviat ! ...Acum cativa ani, pe cand ma aflam la o manastire ortodoxa ( Hurezi din cate tin eu minte...) am fost atras de un o cruce comercializata inafara incintei manastiri...undeva la 50 m distanta de intrarea in curtea asezamantului monahal...era dintr-un material asemanator rigipsului...foarte, foarte fragila... in pimul rand, pot spune ca Iisus era iesit foarte mult in relief..era ca o statuie...nu stiam ca era ceva foarte important, insa lucrul care mi-a atras atentia in mod deosebit era acela ca Mantuitorul avea picioarele unul peste altul, strapunse de un singur cui...am cumparat-o fara sa mai iau in seama aceste lucruri si am dus-o preotului meu duhovnic spre a o sfinti... in mod surprinzator, acesta m-a oprit, zicandu-mi: "Noi, ortodocsii, nu folosim astfel de cruci in cultul nostru... crucile cu Iisus iesit in relief, asemenea unei statui sunt folosite doar de catolici si unii protestanti...nu o pot sfinti!". Nu ma puteam impaca deloc cu decizia sa deoarece el insusi folosea pentru binecuvantare o cruce cu Iisus "iesit foarte mult in relief" ... pe deasupra, mai vazusem si o troita care avea o cruce in acest stil, si cele mai multe magazine online cu obiecte de cult vindeau si vand crucifixe "catolice" , asa cum le considera preotul meu duhovnic. Si ce e asa de important ca sunt folosite in special de romano-catolici?... Intrebarea mea este: astfel de cruci sunt intr-adevar interzise de Biserica Ortodoxa, sau pur si simplu nu a fost parintele de acord sa o sfinteasca? Este gresit sa am un crucifix in casa? Si daca intr-adevar sunt interzise de Biserica Ortodoxa, de ce sunt comercializate online de magazine cu articole religioase apartinand cultului ortodox?
|
Crucea ortodoxa are patru cuie si nu trei ca si cea catolica si deci picioarele nu sunt suprapuse unul peste altul cel putin asa stiu eu.
|