Subiect: Crucifixul...
View Single Post
Vechi 14.05.2013, 22:24:06
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
La modul cum imi scrii nici nu iti voi raspunde. Eu nu jignesc pe nimeni pe forum si nici nu fac polemica. Ma rezum doar la a spune ca acestia nu sunt ortodocsi.

Stima si Doamne ajuta!
Păi, pe mine, în calitate de catolic și deci schismatic etc., nici n-ar fi așa o problemă că mă jignești.

Dar tocmai i-ai jignit pe unii dintre coreligionarii dumitale, pe alți ortodocși.

Bine, pe de altă parte, pentru mine nu este o noutate faptul că 99.99% dintre ultraortodocșii anticatolici, atunci când înjură statuile, orga, băncile în biserică, limba latină, cântul gregorian și alte elemente ale tipicului latin habar nu auexistă ortodocși în deplină comuniune cu celelalte Biserici Răsăritene care folosesc toate aceste elemente de cult, cu alte cuvinte, ortodocșii de rit latin sau apusean.

Deși nu mă miră faptul că mulți anticatolici nu știu despre existența acestor coreligionari, mă miră totuși nespus faptul că unii ca tine au îndrăzneala să-și închipuie că ei sunt cei care hotărăsc ce înseamnă ortodoxie, și nu sinoadele bisericilor voastre care, după cum arătam, sunt în deplină comuniune cu acești frați ai voștri de rit apusean.

Pentru informația ta, există călugări ortodocși benedictini, citește aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Order_o...%28Orthodox%29

Mai citește și aici și spune-ne dacă părerea ta cu privire la cine este sau nu este ortodox are mai multă greutate decât aceea a sfântului Tihon al Moscovei: www.stcolumbachurch.org/western_rite.html

Last edited by MihaiG; 14.05.2013 at 22:37:08.
Reply With Quote