Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 14.05.2013, 23:31:17
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Na, Klhamistade, bine că știi tu mai bine decât părintele Arsenie Boca.

Sau, cu alte cuvinte: Sfinții Părinți sunt sfinți și sunt părinți și au dreptate numai atâta vreme cât ni se pare că ne susțin și ne alimentează ura anticatolică.

E un fel de infailibilitate sui-generis: infailibili și negreșelnici, sunt sfinții părinți atâta timp cât îi critică pe catolici. Când încetează a-i mai critica, HOPA ! devin greșelnici, iar nouă ne este dat să le vădim greșelile.

Apropo, n-ai (n-ați) lămurit problema: tu și Klamath sunteți clonele lui Cornel Urs sau clonele lui Decebal ?
Eu nu stiu mai bine decat părintele Arsenie Boca dar Sfintii Parinti stiu; si eu spun ce am citit la ei. N-am zis asa ceva ca sunt Sfinti numai cand ii critica pe catolici. Daca un parinte invata lucruri opuse invataturii Bisericii atunci sunt probleme pentru ca adevarul in materie de credinta este de la Dumnezeu si ramane mereu valabil, nu se poate schimba. Daca te uiti un pic in Istoria Bisericii ai sa vezi ca aproape toti Sfintii Parinti mai ales ierarhii au luptat impotriva ereziilor sau altor credinte. O porunca foarte importanta este cea a apararii adevarului mantuitor. Daca arianismul ii ducea pe adeptii sai la iad, nu trebuiau Sfintii sa lupte sa ii apere pe credinciosii cazuti in greseala si sa ii aduca pe calea cea dreapta, si sa incerce sa opreasca raspandirea arianismului? Asta insemna ca ii urau pe arieni? Nu, ci ii iubeau si incercau sa ii salveze de iad.

Eu nu stiu a cui clona sunt de aia am intrebat poate ma lamuriti voi. Eu zic ca nu-s clona nimanui, dar lumea crede ce vrea. "I am one of a kind" - aici am fost atent sa scriu bine in engleza.
Reply With Quote