„Maica Domnului m-a operat și mi-a zis că va fi bine!” II
Părintele Ion: - Această vizită a Părintelui Onufrie a fost pentru noi ca o Înviere, ca o noapte a Sfintelor Paști… Am crezut din acea seară că Bunul Dumnezeu nu ne va lăsa, deși starea fetiței se înrăutățea, avea și febră cu pulsul oscilant, și toate acestea ne dădeau oarecum, așa, o stare de sfârșire, de deznădejde. Dar peste toate a fost mila și ajutorul Bunului Dumnezeu și al Maicii Domnului și al sfinților către care s-au îndreptat rugăciunile noastre.
La un moment dat, acolo, în rezerva în care se afla fetița, și pulsul fluctua, acolo se afla icoana Maicii Domnului, și eu, nevrednicul, atunci când ni s-a spus că fetița nu are șanse, atunci m-am rugat un pic mai stăruitor decât o făcusem până atunci în viața mea, așa cum m-am priceput. Dar am făcut și o făgăduință atunci înaintea icoanei Maicii Domnului, adică am încredințat acest copil Maicii Domnului, ca Maica Domnului să facă ce vrea cu fetița noastră. Dacă ne-o dă înapoi, noi o făgăduim Maicii Domnului. Asta a fost rugăciunea pe care am pus-o la Maica Domnului…
- Deci medicii nu vă dădeau nici o șansă. Dar aveați cumva în suflet speranța că totul va fi bine până la urmă?
- Da, sigur, noi am trăit cu această nădejde. Tot timpul aveam gândul că Dumnezeu este mare și știe ce are de făcut, indiferent ce se va întâmpla… Într-un fel, eram oarecum resemnați, să spunem, dar cu gândul la Dumnezeu.
M-am rugat ca Dumnezeu să ne ajute, să nu ne lase și să ne dăruiască fetița sănătoasă, deși lucrul acesta, mi-am dat eu seama, nu aveam dreptul să-L cer Bunului Dumnezeu – dar m-am legat cu toată ființa de bunătatea și mila Celui de Sus. Și Dumnezeu ne-a încercat credința. Am pus pe seama păcatelor mele tot ceea ce s-a întâmplat, toată această dramă… Și m-am rugat la Dumnezeu să nu țină cont de păcatele mele și să ne ajute. Accidentul s-a întâmplat pe 25 august, de Sfântul Apostol Bartolomeu, și de Nașterea Maicii Domnului, după-amiază, deci pe 8 septembrie, fetița a ieșit din comă. Până atunci a fost sedată, și chiar în ajunul praznicului Nașterii Maicii Domnului ni s-a spus că nu sunt șanse de supraviețuire. Fetița între timp fusese mutată de la Elias la spitalul „Marie Curie”…
Presvitera Silvia: - Da, am transferat-o la „Marie Curie”, tot la terapie intensivă. Noi continuam rugăciunea la Maica Domnului și la sfinți. Toți care eram la spital stăteam cu acatistele în mâini și ne rugam pentru Elena. Era un lanț de rugăciune. Aici, la „Marie Curie”, sâmbătă, de Nașterea Maicii Domnului, doctorița care era de gardă mi-a zis: „Doamnă, de ce-o mai chinuiți? Haideți să o deconectăm de la aparate!”. În urma ei a venit și un medic rezident, care mi-a trântito: „Ocupă patul degeaba aici! Mai sunt și alți copii bolnavi care au nevoie de pat și așteaptă să fie internați!”. Ea, în timpul acesta, mai făcea mici mișcări, mai ridica câte un degețel, mai clipea, deci nu stătea chiar lemn. Atunci i-am chemat pe toți membrii familiei, iar doctorița aceasta de la terapie intensivă a încercat să ne convingă să o deconectăm. În seara aceea, Elena a început ușor să deschidă ochii. A început să-i scadă și febra, pentru că de la infecție făcuse și febră. La un moment dat, băiatul meu s-a aplecat asupra ei și i-a strigat: „Elena, Elena, scoală! Elena, haide că te așteaptă și Fița!” – Fița fiind cățelușa ei. Ea atunci a deschis complet ochii și a început să se foiască. Tot foindu-se, a realizat că are ceva în gură care o deranja.
Atunci a aruncat acel manșon și și-a tras sonda. Cât ne-am mai agitat noi pe-acolo, bucuroși de cele întâmplate, Elena și-a scos și sonda nazală și ne-o arăta în mâna ei, și a început să ne zâmbească! I-am dat imediat ceva să mănânce.
Cei doi medici care cu puțin timp mai înainte ne recomandaseră să o deconectăm de la aparate priveau printr-un panou, și de atunci nu au mai trecut pe la Elena. În schimb erau de față alți medici pe care noi îi chemasem, și tot repetau: „Dumnezeu face minuni! Dumnezeu face minuni!”. Nu credea nimeni că va scăpa. Și alți medici care au văzut-o mai apoi au exclamat: „Este un miracol!”. După asta a mai avut niște episoade, medicii le numeau epileptice, adică se vedea că fata are o traumă, are o frică, pentru că se zguduia în pat.
Apoi a fost transferată la Centrul de Recuperare „Robănescu”, unde a făcut kinetoterapie. A progresat ușor, ușor, a reușit să stea la început puțin înclinată, apoi în șezut, apoi în cărucior cu rotile. A făcut trei săptămâni kinetoterapie și făcea zilnic exerciții. Noi însă nu am încetat rugăciunea. I-am făcut Maslu și, pentru că putea să înghită, s-a împărtășit foarte des, ea cerând. La început nu vorbea, ne înțelegeam prin clipitul din ochi, „da” era un clipit, „nu” două clipituri.
După vreo două săptămâni de stat la Centrul de Recuperare „Robănescu”, primul semn de revenire a început cu o transpirație, părul era ud ca și cum ar fi ieșit din duș, apoi era pe față, pe abdomen, pe picioare avea broboane de transpirație și zicea: „Acum pleacă Maica Domnului de la mine!”…
|