„Maica Domnului m-a operat și mi-a zis că va fi bine!” III
- Până la acel moment mai vorbise, mai spusese ceva?
- Nu. Acum tot repeta: „Pleacă Maica Domnului de la mine… Este îmbrăcată în alb, și are și puțin roșu, și acum pleacă, se urcă sus, în cer. Îl văd și pe Mântuitorul… Gata, m-a operat și acum pleacă”. Profesorul de gimnastică, care era de față, a întrebat-o: „Dar unde te-a operat?”. Și ea a arătat la spate, în trunchiul cerebral. Dar ea în spital nu a fost operată deloc – pentru că, așa cum a spus și Părintele, la problemele pe care le avea, nicăieri în lume nu putea fi operată. După asta nu a mai spus nimic, nici măcar șoptit. A venit apoi Părintele și a împărtășit- o. Dar a întrebat-o înainte dacă dorește acest lucru, și ea a clipit și-a dat și din bărbie.
Părintele Ion: - Am această convingere că Maica Domnului a fost cu noi, în acele zile hotărâtoare, când din punct de vedere medical pentru fetiță nu mai erau șanse. Noi am înțeles gravitatea situației în care se afla copilul, și atunci ne-am spus că numai o intervenție divină și ajutorul Maicii Domnului ne mai pot reda copilul. Sigur că nu noi i-am dat viață, ci Dumnezeu, și tot El dispune de viața și de sufletul omului. De aceea Maica Domnului a fost cea care a mijlocit, am această mare credință că a mijlocit la Fiul ei și Dumnezeul nostru pentru tămăduirea fetiței noastre. Într-adevăr, Maica Domnului a operat-o – așa cum a spus și fetița, i s-a arătat Maica Domnului în două rânduri. Avem această mare bucurie, dar ne simțim și acum nevrednici de ajutorul acesta foarte mare pe care l-am primit de la Maica Domnului…
Presvitera Silvia: - Cam la șapte zile, tot sâmbăta, iarăși a început să transpire, doctorii ziceau că face criză epileptică, deși nu era în nici un caz criză epileptică. Acum zicea: „Icoanele mari mi le ia sus, în cer, Maica Domnului!”. Și arăta icoanele din jurul ei. Aceasta au consemnat- o și medicii care au filmat-o. O doctoriță a spus: „Este o minune, Tatăl ceresc te-a vindecat!”. După aceasta, Elena a început să vorbească șoptit. Dacă te uitai la ea vedeai că vorbește, dar nu avea putere.
- Părinte, cum v-a schimbat pe sfinția voastră și pe cei din familie această minune?
Părintele Ion: - Această minune, într-adevăr, ne-a cutremurat și ne-a dat încă o dată semn că Maica Domnului este atât de iubitoare, și atât de mult ne poartă de grijă, cum noi nici acum nu realizăm – deși după această slăvită minune nici acum nu putem să conștientizăm puterea, ajutorul, harul și acoperământul Maicii Domnului. Atât de mare este, atât de mare, încât nu putem în cuvinte să spunem!… Ne-au ajutat și ceilalți sfinți, am această încredințare, dar mai presus de toți sfinții au fost rugăciunile Preacuratei, pentru că această slăvită minune s-a petrecut, iată, de Nașterea Maicii Domnului. Ne-am rugat și la sfinții taumaturgi: Sfântul Ierarh Nectarie, Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Sfântul Efrem cel Nou și la alți sfinți – care sigur au intervenit, au mijlocit pentru noi, păcătoșii, dar mai presus de toate a fost și este Maica Domnului.
- Credeți că acei medici care v-au sugerat să o decuplați de la aparate au înțeles minunea?
- Da. Ne-am bucurat că au înțeles minunea chiar și cei mai sceptici, sau mai neîncrezători, sau, cum să spunem, că eu nu pot să zic că sunt oameni necredincioși, dar cei mai rezervați. Au fost unii, nu le venea să creadă… Chiar un medic de la Budimex, ca să fie convins că fetița și-a revenit, nici n-a mai mers să se schimbe din gardă și a venit direct la clinică, să vadă dacă așa este, dacă fetița și-a revenit. Toți medicii care au aflat de cazul ei au zis că este într-adevăr o minune, chiar lucrul acesta a fost spus și la o conferință a medicilor în Statele Unite – și, într-un fel, minunea aceasta a Maicii Domnului a făcut înconjurul lumii.
„Se vedea clar că cineva mai presus de fire a intervenit acolo, în trunchiul cerebral”
- Cum este acum Elena?
Presvitera Silvia: - Ea și-a revenit treptat. La început a fost evaluată ca un copil de două-trei luni. Veneau colegii de la școală, o plimbau cu căruciorul. Acum e aproape ca înainte. Merge, dar nu poate alerga. La școală încă nu merge, citește, scrie, dar foarte puțin, că nu poate fi supusă la efort intelectual. A fost o traumă foarte mare, prea rău a fost zguduită…
Am întâlnit un renumit doctor, Teodor Horvat, o somitate, care a studiat toate filmele, radiografiile și analizele ei din momentul internării și a spus că s-a petrecut o mare minune. Din câte am înțeles eu din explicația acestui doctor, acolo, în trunchiul cerebral s-a format o supapă care nu a mai permis sângelui să ajungă în cutia craniană și să irige creierul. Atunci am înțeles de ce fata ne arăta că acolo, la spate, a intervenit Maica Domnului. Numai Dumnezeu a săvârșit minunea, nici un medicament, nici o intervenție medicală nu o puteau salva… Se vedea clar că cineva mai presus de fire a intervenit acolo, în trunchiul cerebral, și a salvat-o.
|