A aparut, se pare mai de multa vreme,
Indrumarul pentru SPOVEDANIE a Staretului Gheorghe Zavoratul din Zadonsk.
In partea a doua a cartii sunt o multime de rugaciuni, una mai frumoasa decat alta. Le-am gasit pe Scribd:
http://www.scribd.com/doc/140032262/...ul-Din-Zadonsk
Rugaciune pentru impaciuirea sufletului infuriat:
Miluieste-ma, Doamne, Fiul lui Dumnezeu: sufletul meu rau se infurie. Doamne, ajuta-mi. Da-mi sa ma satur si eu, precum cainele, din faramiturile ce cad de la masa robilor Tai. Amin.
Rugaciune pentru lupta cu trupul:
O, Maica a Domnului si Facatorului meu, tu esti radacina fecioriei si floarea cea fara de ofilire a curatiei. O, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu! Tu imi ajuta mie, celui ce sunt neputincios prin patimile si bolile mele cele trupesti, caci nu am decat a ta mijlocire si dimpreuna cu tine pe cea a Fiului tau si Dumnezeul meu. Amin.
Rugaciune pentru dobandirea darului intelepciunii:
Doamne, primeste smerita mea rugaciune si pentru mijlocirea acelor oameni, care au fost inteleptiti de catre Tine - a regelui Solomon si a dreptului iisus Sirah - cerceteaza-ma si pe mine cu darul priceperii. Inzestreaza-ma macar cu o farama de intelepciune, care e atat de trebuincioasa intru toate lucrarile cele duhovnicesti, cat si intru cele ale vietii de zi cu zi. Am cunoscut ca voia Ta nu este sa +Ti aduc rugaciunea cea cu multe cuvinte, ci slujirea cea plina de osardie si necautatoare de rasplata. Cunoscatorule de inimi, Iisuse, Tu veyi saracia sufletului meu, de aceea milostiveste-Te si nu lepada rugaciunea mea catre Tine, ci ma cerceteaya cu bunatatea Ta, pentru ca sa le savarsesc pe toate cu izbanda spre slava Numelui Tau. Amin.
Mai sunt inca multe alte rugaciuni, pe care nu le-am intalnit in alta carte de rugaciuni.