Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Si statul actual al Romaniei este ateu. E putin lesa mai larga.
In EU nu se vorbeste nimic de crestinism, numai umanism,umanism. Cu ce se diferentiaza asa tare UE de URSS ? Ca astia sunt vestici si nu rusi? Si in vest a patrust ideologia ateista, nu doar in est.
(in Germania de ex. esti arestat daca nu iti lasi copilul la educatia sexului)
|
Fiind de aici, trebuie sa mentionez ca educatia sexuala nu se preda in scoli, nici macar in licee, nici in Brandenburg unde am stat, nici mai in vest, in NRW. Iar daca se preda undeva,
NU este obligatoriu. Si in niciun caz nu esti arestat daca refuzi, chestia pe care ati spus-o este o gafa mare!
De obicei in scoli se preda religia iar singura alternativa pentru cei de religie musulmana sau alte religii e filosofia ca materie, in niciun caz educatia sexuala.
In ce constau de obicei aceste discursuri:
Citat:
Themen sind Liebe, Sexualität, Verhütung, Schwangerschaft, Schwangerschaftskonflikt, Freundschaft und Partnerschaft.
Die Sexualaufklärung möchte das Wissen und die Kompetenzen von Jugendlichen fördern und auch ihre Handlungsalternativen erweitern und ihre Selbstbestimmung stärken.
Sie orientiert sich an den Bedürfnissen der Jugendlichen und berücksichtigt auch Alter, Geschlecht, kulturellen Hintergrund, soziale Herkunft und sexuelle Orientierung.
Ziel der Arbeit ist der verantwortungsbewusste Umgang mit Sexualität und individueller Familien- und Lebensplanung.
|
Temele constau in: Dragoste, sexualitate, ferire de boli, sarcina, probleme de sarcina, prietenie, cupluri.
SCOPUL: Ultima fraza din citat, pe scurt: Sexul responsabil, planning familial si de viata.
Ah, si de obicei sunt proiecte si discursuri care se tin o data, nu lectii de se fac saptamanal. La fel e si cu menstruatia. O echipa de femei vine si le informeaza pe fete absolut tot in legatura cu ea, ce si cum, de cand si asa mai departe si le stau la dispozitie in caz ca au intrebari.
Scuzati de offtopic, am simtit nevoia sa clarific! :P