View Single Post
Vechi 16.05.2013, 19:56:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.