View Single Post
Vechi 01.12.2007, 21:53:08
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Glamorous_witch
Bine,acum eu sunt atee....dar cum se presupune ca ar putea schimba o rugaciune credinta unui om?eu sincer,nu m-am gandit la rugaciune sau la d-zeu nici atunci cand a fost o situatie in care,ptr cateva minute credeam(de fapt,eram sigura) ca voi muri,deci ideea ca daca esti intr-o situatie imposibila revii la credinta nu functioneaza intotdeauna.daca o rugaciune ar putea "indrepta" pe cineva,nu am mai avea atatea atentate
Foarte simplu. De exemplu, un ateu poate primi dovezi. Semne. Acum, depinde si de ateu. O parte dintre atei de fapt nu sunt necredinciosi. Ei CRED cu putere in inexistenta lui Dumnezeu, sau "in materie".
Cand eram pusti, fiind fericitul posesor al unei educatii "materialist-dialectice" din familie, daca ma intreba cineva in ce cred, raspundeam cu convingere: in materie. Era cu adevarat o credinta. Cred ca si pentru multi adulti ateismul este, intr-o forma mai sofisticata si fara sa constientizeze, tot o religie. Pe acestia greu ii poate schimba ceva, indiferent cate dovezi ar avea. Daca s-ar arata Hristos in persoana sa-i anunte ca exista, cred ca tot nu si-ar schimba ideile.
Eu de exemplu am renuntat la ateism in urma unor semne, pe care le-as fi numit "coincidente". Dar cum sunt totusi rational, am inteles ca daca as considera toate lucrurile care mi s-au intamplat niste simple coinicidente, ar insemna sa cred in zeul Coincidenta.
Reply With Quote