Subiect: Iad sau rai?
View Single Post
Vechi 19.05.2013, 20:23:22
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce fel de Dumnezeu sau zeu ar proceda așa?
Hristos a înviat!
Sunt sigură că Dumnezeu nu ar proceda așa.
Știți care este problema? Că noi, oamenii Îl considerăm pe Dumnezeu ca fiind după chipul și asemănarea noastră, în loc să conștientizăm faptul că noi suntem creați după chipul Său, cu vocația de a ajunge la asemănarea cu El prin har și virtute.
Dacă nouă, oamenilor, ne este atât de greu să acceptăm ideea că unii dintre semenii noștri ar putea ajunge în iad, atunci Dumnezeu are infinit mai multă milă și iubire față de aceștia și-i poate mântui! Ce-I vom spune lui Hristos, în ziua Juecății: "Doamne, nu trebuia să-i mântuiești pe aceștia, pentru că nu sunt ortodocși, au crezut în... purgatoriu, în... solla Scriptura etc"? Ar fi nostim să reacționeze cineva așa, uimit de mulțimea celor mântuiți... :)
Hristos Dumnezeu S-a sacrificat pentru întreaga omenire, pentru ca "toți să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină". Cum i-ar putea lăsa El să se piardă pe cei care, din neștiință, au trăit în alte religii?... În Sf. Scriptură se spune clar, deși într-un alt context (referitor la convertirea păgânilor la creștinism, în contrast cu atitudinea fiilor lui Israel din acea generație): "cei cărora nu li s-a vestit despre El, aceia Îl vor vedea și cei ce n-au auzit Îl vor înțelege".
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote