Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Religia ecologista spune ca oamenii nu sunt mai importanti decat pamantul si ca noi trebuie sa salvam planeta.
|
E normal. Aici se ajunge daca se confunda creatia cu Creatorul. La neo-paganismul Zeitei Gheea. Prima data cand am intalnit teoria ca ateismul este, de fapt, o religie am fost contrariat, mi se parea absurd. Dar, dupa ce l-am citit pe Chesterton, care spune ca "ateii nu sunt oameni care nu cred. Ei cred in orice, mai putin in Dumnezeu" inclin sa fiu de acord. Ma uit la batranul meu tata, care crede in OZN-uri care au civilizat omenirea, in Atlantida si in folosirea armei nucleare la Sodoma si Gomora de catre atlanti, in telepatie si psihokinesie, in faptul ca dacii au intemeiat imperiul roman si limba latina era, de fapt, un dialect dacic. Dar, pentru el, Domnul Isus a fost un paranormal initiat in India de la 12 la 30 de ani. Imi explica chestiile astea cu Biblia in mana.
Pe de alta parte, nici crestinii nu ar trebui sa piarda din vedere ca o fateta a respectului fata de Creator este respectul fata de creatie. Suntem administratori pe termen determinat ai pamantului. Suntem chemati sa il stapanim, dar nu suntem, propriu-zis, stapani. Stapan adevarat este Cel care l-a facut si care il poate lua intr-o clipa de la noi.
Citat:
Am auzit de un caz in care o tanara si-a avortat copilul ptr. ca nu este ecologic. Copil ucis pe altarul Zeului Pamant! E nebunie.
|
Am dat peste un francez care imi explica faptul ca folosirea hartiei igienice distruge padurile. "Bine, dar dv nu folositi hartie igienica ?". "Nu, eu de cinci ani nu mai folosesc hartie igienica". "Bine, si atunci cum faceti ?" "Foarte simplu. Ma spal la fund. (Je lave mon cul)" Nu am vrut sa dau mana cu el. La plecare l-am salutat, militareste.
Altadata eram in Central Park din New York. Arata cam ca un Herastrau mare cat Bucurestiul intreg. M-am afundat in el vreo jumatate de ora si am gasit un luminis, un fel de poiana cu bancute. M-am asezat si mi-am aprins o tigara. Nu apuc sa trag doua fumuri ca vine o negresa la vreo 55 de ani, care patina pe un skateboard prin aleile imensului parc. Vine direct la mine. "Curios, mi-am spus, o fi obosita si vrea sa se aseze pe banca, dar sunt atatea banci libere". Nu, nu vroia asta, dupa cum am inceput sa banuiesc dupa privirea ei apriga, de uliu in picaj. Franeaza brusc in fata mea si imi smuge tigara din gura pur si simplu, zicandu-mi ceva intr-o americana latrata, specifica negrilor, din care nu am inteles decat "carbon monoxyde".
Si cand ma gandesc ca tuturor acestora, noi, crestinii, le parem dezaxati!