View Single Post
Vechi 20.05.2013, 09:31:31
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
E normal. Aici se ajunge daca se confunda creatia cu Creatorul. La neo-paganismul Zeitei Gheea. Prima data cand am intalnit teoria ca ateismul este, de fapt, o religie am fost contrariat, mi se parea absurd. Dar, dupa ce l-am citit pe Chesterton, care spune ca "ateii nu sunt oameni care nu cred. Ei cred in orice, mai putin in Dumnezeu" inclin sa fiu de acord. Ma uit la batranul meu tata, care crede in OZN-uri care au civilizat omenirea, in Atlantida si in folosirea armei nucleare la Sodoma si Gomora de catre atlanti, in telepatie si psihokinesie, in faptul ca dacii au intemeiat imperiul roman si limba latina era, de fapt, un dialect dacic. Dar, pentru el, Domnul Isus a fost un paranormal initiat in India de la 12 la 30 de ani. Imi explica chestiile astea cu Biblia in mana.

Pe de alta parte, nici crestinii nu ar trebui sa piarda din vedere ca o fateta a respectului fata de Creator este respectul fata de creatie. Suntem administratori pe termen determinat ai pamantului. Suntem chemati sa il stapanim, dar nu suntem, propriu-zis, stapani. Stapan adevarat este Cel care l-a facut si care il poate lua intr-o clipa de la noi.

Am dat peste un francez care imi explica faptul ca folosirea hartiei igienice distruge padurile. "Bine, dar dv nu folositi hartie igienica ?". "Nu, eu de cinci ani nu mai folosesc hartie igienica". "Bine, si atunci cum faceti ?" "Foarte simplu. Ma spal la fund. (Je lave mon cul)" Nu am vrut sa dau mana cu el. La plecare l-am salutat, militareste.

Altadata eram in Central Park din New York. Arata cam ca un Herastrau mare cat Bucurestiul intreg. M-am afundat in el vreo jumatate de ora si am gasit un luminis, un fel de poiana cu bancute. M-am asezat si mi-am aprins o tigara. Nu apuc sa trag doua fumuri ca vine o negresa la vreo 55 de ani, care patina pe un skateboard prin aleile imensului parc. Vine direct la mine. "Curios, mi-am spus, o fi obosita si vrea sa se aseze pe banca, dar sunt atatea banci libere". Nu, nu vroia asta, dupa cum am inceput sa banuiesc dupa privirea ei apriga, de uliu in picaj. Franeaza brusc in fata mea si imi smuge tigara din gura pur si simplu, zicandu-mi ceva intr-o americana latrata, specifica negrilor, din care nu am inteles decat "carbon monoxyde".

Si cand ma gandesc ca tuturor acestora, noi, crestinii, le parem dezaxati!
Ironia este ca, tipa aia care si-a avortat copilul si s-a mai si sterilizat la 25 de ani, zboara cu avionul, calatoreste prin Africa, sta la hoteluri..pai ori esti eco pana la capat ori ba! Altii se bucura ca in Africa mor copiii de foame, ca de, prea multi oameni pe fata Zeului Pamant!
Ei nu inteleg ca practic, daca omul este cel mai mare dusman al Mamei Pamant, ei ar trebui sa se sinucida? Si crestinii si ateistii cred ca omul a iesit din pamant, ca din pamant a iesit viata. (ateistii zic ca e hazard, noi stim ca Dumnezeu) Deci cum au ajuns sa considere ca acest pamant ne vrea morti din moment ce ne-a dat viata? Chiar asa mult urasc fiinta umana de vor sa o distruga?

Vezi, deaia toti sustin casatoriile homosexuale ptr. ca sunt ecologici, nu fac copii !

In New York e cumva o lege care interzice fumatul in public si in spatiile verzi, gen parcuri?

Stiu de persoane care nu mai folosesc hartie igienica, folosesc un fel de material din bumbac si se sterg cu el si il spala dupa. (nu stiu daca din prima sau il mai folosesc de cateva ori)

Da, crestinii trebuie sa aibe grija de natura, de animale etc. Insa una este sa consideri ca omul este preotul, iar pamantul biserica si alta este sa crezi ca trebuie sa dispara oamnenii ptr. a....ramane pamantul liber? Uite ca nu se mai scandalizeaza asa tare vesticii ca Transilvania va primi cianura in aer si apa, nu se mai scandalizeaza nimeni ca Africa este exploatata la maxim si oamenii traiesc printre gunoaie.

E f.interesant cum multi ateisti sunt interesati de partea sufleteasca, ei zic psihic. In fine.

(despre acea tipa care si-a avortat copilul ptr. a multumii planeta, aici: http://ancientfaith.com/podcasts/ste...d_called_earth e in engleza, 15 min)
Reply With Quote