Citat:
În prealabil postat de roxanica
am inteles de la preot (dar merg sambata iar la spovedit) ca daca nu exclud din viata mea orice metoda de a te feri ( ma refer la prezervativ si la metoda calendarului pe care eu vreau sa le folosesc)sa ii spun sotului meu ca mai bine ne despartim daca nu este de acord sa traiasca intru totul in voia lui dumnezeu. in caz contrar s-ar putea sa nu mai iau sfanta impartasanie (decat aghiasma mare in cel mai fericit caz) pana nu renunt la aceste metode. daca imi ajuta dumnezeu (sotul meu are deja aproape 64 de ani) si il iarta mai repede de aceasta problema scap mai usor . dar cine stie? oricum toata lumea foloseste metode de fereala deci toti suntem niste pacatosi. dar oricum decat avortul.......... din doua rele o luam pe cea mai putin rea. si oricum apropo de chinuirea copiilor datorita lipsurilor nu prea scrie nicaieri sa oferim la copii tot luxul si confortul dar traim alte timpuri si multi prefera sa avorteze decat sa se chinuie sau in cel mai fericit caz sa se fereasca. dumnezeu sa ne lumineze mintea si sa ne indrume pasii pe calea cea dreapta . sa ajute neputintei si necredintei noastre.
|
Roxana, duhovnicul tau trebe sa iti dea sfaturi fff bune dar si cu grija sa nu-i sminteasca pe altii. Nu crezi ca s-ar putea sminti sotul tau daca i-ai spune ca preferi sa te desparti de el daca nu traieste dupa canoanele bisericii? Mai intai trebe sa avem multa rabdare cu cei de langa noi si abia dupa aceea daca nu se va schimba si ne trage in jos, duhovniceste vorbind, abia atunci putem lua o decizie in favoarea mantuirii noastre. Nu stim ce planuri are Dumnezeu cu cel de langa noi...
Eu spre exemplu am trecut prin 3 cezariene. Primii 2 copii i-am dorit amandoi dar cu al 3 s-a intamplat sa raman insarcinata. La inceput a fost o mica discutie din cauza asta si tot felul de ganduri urate dar pana la urma copilul e copil si nu are nici o vina de greselile parintilor. Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce. Nici noi nu suntem bine financiar...dar ne ajuta dumnezeu sa-i crestem pe cei mici, e greu dar sunt altii si mai amarati...
Dumnezeu sa ne ajute sa traim duhovniceste pt ca doar asta ne-a mai ramas in zilele noastre.