Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ar fi bine sa nu adaugi altele decat s-au spus. Cine a spus ca ne bazam doar pe rugaciunea preotilor? Nu am afirmat asa ceva. In fiecare familie e cineva, care se roaga si pentru membrii care sunt mai putin credinciosi, pana intr-o zi, cand si acestia, atinsi fiind de o suferinta sau o pierdere se trezesc din amorteala si incep sa se roage singuri si sa-L caute pe Dumnezeu. Stii bine, ca celui, caruia Dumnezeu ii iarta multe, Il va iubi mult pe Dumnezeu. Suntem pacatosi, dar ne ajuta Dumnezeu sa ne revenim. Daca tu Florin_cj, ai fost credincios din leagan, ferice de tine. Nu toata lumea primeste credinta atat de devreme, desi de dorit este ca tot omul botezat sa fie si credincios, si catehizat, totusi putini sunt in asa situatie. Cei mai multi au trait primii ani de viata in nesimtire, si L-au gasit pe Dumnezeu mai tarziu. Bine ca L-au gasit!
|
Am vrut sa subliniez doar ca toti primim Duhul Sfant de la nastere si Dumnezeu e drept, El ne binecuvanteaza pe toti cu Duhul Sfant! Botezul intareste in lume, arata lumii, aduce aminte si prin rugaciunea fratilor si a preotului se intareste Cuvntul Lui Dumnezeu pentu ca acel om, nou nascut sa mearga pe calea cea dreapta in viata!
Departa de la mine gandul si ispita ca as fi mai treaz decat altii, inseamna ca nu sunt rog deloc Cuvantuli Lui Dumnezeu! Sta scris sa nu te asezi pe scaunul din fata, pentru ca vei merge cu rusine pe cel din spate, daca locul tau nu se cuvine in fata! Sa te pui pe scaunul cuvenit! Daca am scris ceva am spus ca sa intaresc si sa completez, nu am spus ca toti fac la fel, am scris pentru cei care nu fac, nu pentru cei care fac Voia Lui Dumnezeu!
Eu sunt mai pacatos si mai nevrednic decat cred multi, dar e de datoria noastra sa ne completam unul pe celalalt!
Asa ca toti il avem pe Dumnezeu din leagan si de mici copii simtim parca ce e bine si ce e rau! Nesimtirea de care zici, nu cred ca a fost! Oare nu ai plans, oare nu ai ras fara sa stii? Dar asta nu inseamna ca ai trait in nesimtire!
Dumnezeu sa ne Lumineze cu Adevarul Lui!