View Single Post
Vechi 21.05.2013, 22:35:31
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De aceea trebuie să cîntărim cît putem de bine ceea ce ne-au lăsat Sfinții nu numai în materie de fizică și biologie, cît și de teologie. Sfinții au făcut greșeli, doar au fost oameni.

Ideea PP este primitivă în sensul de străveche, iar eu o accept ca alternativă plauzibilă a modelului oficial modern.

Citeam deunăzi despre experimentul lui Miller care demonstrează existența eterului și care nu este compatibil cu teoria relativității. Nici Einstein însuși nu a fost convins că teoriile sale sînt adevărate, vezi linkul și citatele.

Cum se explică faptul că dacă arunci în sus două sfere cu aceeași viteză inițială, în vid, cea care are o mișcare de rotație de fiecare dată ajunge mai sus decît cea care nu se rotește?

Sau dacă vorbim de PP, cum este posibil acest film? Dacă obiectivul e situat fix la polul nord, mișcarea de rotație nu redă o sinusoidă a Soarelui. Dar mă îndoiesc că operatorul a găsit poziția exactă a polului, oricum. Rămîne varianta unei poziții ”excentrice” a camerei, or acest lucru duce la necesitatea dispariției Soarelui sub linia orizontului pentru scurt timp, ceea ce nu se întîmplă în film. Sau îmi scapă mie ceva?
Ok, tu stii mai multa fizica decit mine. Bun. Spiritual, un Pamint Plat cum ne ajuta si unul "rotund/sferic/geoid" cum ne scade? Ideea de Creatie coplesitor de complexa, cu Pamint rotund, etc., nu ma face deloc sa alunec in ateism, din contra: ma cutremur mai mult in fata Facatorului, vazindu-i maretia Lucrarii. Sincer, nu am vreo problema de genul: "eh, Divinitatea nu exista; cum o sa faca un zeu asa ceva?". Parerea mea e ca oamenii care gindesc asa, cum am dat in replica imaginara dintre ghilimele, sunt amputati metafizic. Si nu e o vina asta: nu si-au facut-o, li s-a facut. De cine, stim amindoi....cineva din "cele mai de jos".
Reply With Quote