Citat:
În prealabil postat de Florin_cj
Psihologii zilelor noastre ne invata asta, adica ne invata cum sa ne lepadam de adevar, adica de invatatura data noua prin Isus Hirstos de catre Dumnezeu, al nostru Creator, care este in toat si in toate!
Dumnezeu sa ne lumineze cu Adevarul Lui!
|
Păi, să te lumineze Dumnezeu și să nu ajungi pe mâna lor,
că psihologii ăștia sunt foarte răi și mult se străduiesc să defăimeze pe Hristos și să îi mintă pe oameni, de care de fapt nici nu le pasă decât ca să le stoarcă banii. Niște canalii, ce mai, unelte ale diavolului, de la ei vine tot răul în lume, are dreptate o parte din mulțimea credincioșilor când îi hulește și îi zburătăcește. Avea dreptate și Ceaușescu, când i-a desființat, are dreptate și societatea de azi când le-a rezervat statutul de gunoieri în sistemul educațional al patriei și în sistemul de sănătate. Precum și lumea sportului, care s-a lepădat de ei întrucât antrenorii sunt și ei psihologi, ce nevoie mai avem de ultimii?
Iar la școală, ce să mai zic, prostesc copiii oamenilor cumsecade și le spun că Dumnezeu nu există și că totul e o scorneală a minții. Apoi, când e vorba de familie, nu știu cum să facă să îi împingă pe oameni la divorțuri, arătîndu-le punctele negre și oțărîndu-i pe unul contra altuia.
O, cum îi mai rabdă Dumnezeu pe psihologii ăștia, de la care vine tot răul pe lume!... Or fi făcut, acolo la facultățile lor, vreun legământ cu dracul ca să lupte împotriva Bisericii și împotriva oamenilor? Ce crezi, au făcut?
Se pare însă că i-a cam păcălit vicleanul, că i-a făcut soldați cu simbrie mică, majoritatea psihologilor avînd venituri nesigure și foarte mici prin România, iar unii se ocupă deja cu alte joburi, ca să nu piară de foame cu tot cu familia lor. Și când te gândești că o formare de psiholog costă azi niște mii și zeci de mii de euro, în timp ce o formare de om al Domnului e pur și simplu moca și te așteaptă chilipiruri mari... Ca o pregustare a darurilor în veșnicie, nu-i așa?...
Iar cei pe care unii îi numesc credincioși în Adevăr, nu-i așa, răsplătiți fiind de Domnul, au case mari și frumoase, conturi și contulețe, câteva rânduri de mașini (unele parcate luxos în chiar curtea bisericii), concedii în insulele Azore sau mai dihai etc. etc. Vezi, dacă psihologii au ales să umble pe măgar în timp ce alții umblă în Merțan? Așa le trebe păcălicilor!
P.S. Asta ar fi varianta 1. Varianta 2 sună puțin altfel, dar n-o mai spun, că tare îmi e milă de unii dintre psihologi... Și, mai ales, că nu aș vrea să mint, întrucât mi-e tare greu să le găsesc un numitor comun care să nu trădeze pe nici unul dintre ei. În fine, subiectul cu psihologii e secundar, pe bună dreptate, comparativ cu Mărturisirea de credință. Mai bine te țineai de Mărturisire și nu te mai răneai înțepîndu-te cu varii considerații despre psihologi. Zău, nu merită să-ți rănești singur sufletul!
P.P.S. Gândul la lumea psihologiei m-a adus în zona unei contradicții: creștinii ortodocși scriu Numele Domnului cu un singur i? Disonanța cognitiv-afectivă care mă pândește, îmi șoptește să
te rog: ori schimbi eticheta de ortodox de la numele tău, ori scrii Numele Domnului ca un ortodox, adică Iisus, cu doi i. Amândouă împreună nu se poate, că undeva palpită o minciună. Sau poate e o simplă neatenție, o eroare, acolo, involuntară?... Dar care să fie motivul ascuns al producerii ei?... Deh, dacă tot vorbim de psihologi!
Să fie același motiv pentru care în urmă cu câteva luni un forumist nu se mai oprea din urlat "Gooool!" de câte ori câștiga Galațiul? Tot ce se poate, săracul, că a fost banat dar tare mă tem că tot maniacal exaltat a rămas. De frica psihologilor, nu de alta, că dacă avea parte de nițică psihoterapie nu se mai repezea ca scos din minți să urle "Goool" în loc să își trateze golul interior.