View Single Post
Vechi 02.12.2007, 20:58:37
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat

PS: cred ca daca pe vremea aceea homosexualii s-ar fi imbracat cu pantaloni, atunci ar fi fost scris in epistolele apostolilor ca barbatii nu trebuie sa poarte pantaloni... si atunci, oare ce ar fi facut barbatii din ziua de azi?! :rolleyes:
:D Da, cred ca asa ar fi.
Sa nu uitam ca acum doua mii de ani barbatii in Orientul Apropiat, in Palestina/Israelul de azi, dar si in Imperiul Roman nu purtau pantaloni oricum. Moda pantalonilor a fost adusa din vest mai tarziu. Deci ce facem, nu le cerem si barbatilor sa renunte la pantaloni? Hristos nu a purtat pantaloni niciodata.Vi-l puteti imagina pe Hristos intr-o icoana purtand pantaloni???? Eu una nu.Sau fara barba??? Nicicum. Sau cu parul tuns si frezat?? Nu. Si atunci de ce barbatii nu trebuie sa se orienteze dupa icoanele Mantuitorului cand isi aleg hainele si infatisarea, pe cand femeile ar trebui sa se orienteze tot timpul dupa icoana Maicii Domnului?? Explicati-mi si mie cum vine treaba asta.

Da, cineva o sa raspunda spunand ca la ce ne foloseste sa ne comparam cu barbatii, sau cu eu stiu cine...Dar nu asta e ideea. Ideea este ca hainele si infatisarea decente trebuie sa fie in concordanta cu zilele noastre. Barba, hainele lungi si largi, parul lung erau semne ale decentei barbatesti acum doua milenii. La fel cum era si acoperamantul capului si hainele lungi si largi si parul lung la femei, tot acum doua mii de ani.

Astazi situatia este cu totul altfel. Un barbat cu parul tuns si ingrijit si care se barbiereste si care poarta pantaloni decenti nu este de mirare si nicidecum indecent. La fel cum si o femeie in zilele astea care daca poarta haine decente, fie ele si pantaloni, si care isi ingrijesc parul, poate chiar il si tund nu sunt indecente. La fel cum si purtatul baticului NU este indecent si nici neobisnuit!!
Eu nu spun ca femeile nu ar trebui sa poarte batic. Sa poarte, daca asa se simt bine!! Poate ca in zilele obisnuite ii place sa aiba parul vopsit rosu sau coafat nu stiu cum, dar stie ca la biserica nu se cuvine sa mergi asa, deci in cazul asta da, capul acoperit e un semn al decentei. Sau poate ca asa a fost invatata de mica, sau asa s-a obisnuit. Sigur, sa poarte batic!!
Dar sa nu se creeze din asta o norma. Nu in batic sta cinstea si decenta unei persoane. Purtarea si nepurtarea baticului nu spun mare lucru despre o femeie, la fel cum si purtarea si nepurtarea barbii la barbati nu spune mare lucru despre ei. Dupa cum spuneam mai demult. De multe ori vad la biserica femei, domnisoare cu haine care mai de care mai stramte, pe tocuri, machiate, dar cu batic pe cap, ca deh, stii, sa fie ca la biserica. Unde este decenta aici?
Reply With Quote