View Single Post
Vechi 22.05.2013, 12:04:22
Florin_cj Florin_cj is offline
Member

Data înregistrării: 10.04.2013
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Păi, să te lumineze Dumnezeu și să nu ajungi pe mâna lor,
că psihologii ăștia sunt foarte răi și mult se străduiesc să defăimeze pe Hristos și să îi mintă pe oameni, de care de fapt nici nu le pasă decât ca să le stoarcă banii. Niște canalii, ce mai, unelte ale diavolului, de la ei vine tot răul în lume, are dreptate o parte din mulțimea credincioșilor când îi hulește și îi zburătăcește. Avea dreptate și Ceaușescu, când i-a desființat, are dreptate și societatea de azi când le-a rezervat statutul de gunoieri în sistemul educațional al patriei și în sistemul de sănătate. Precum și lumea sportului, care s-a lepădat de ei întrucât antrenorii sunt și ei psihologi, ce nevoie mai avem de ultimii?
Iar la școală, ce să mai zic, prostesc copiii oamenilor cumsecade și le spun că Dumnezeu nu există și că totul e o scorneală a minții. Apoi, când e vorba de familie, nu știu cum să facă să îi împingă pe oameni la divorțuri, arătîndu-le punctele negre și oțărîndu-i pe unul contra altuia.
O, cum îi mai rabdă Dumnezeu pe psihologii ăștia, de la care vine tot răul pe lume!... Or fi făcut, acolo la facultățile lor, vreun legământ cu dracul ca să lupte împotriva Bisericii și împotriva oamenilor? Ce crezi, au făcut?
P.S. Asta ar fi varianta 1. Varianta 2 sună puțin altfel, dar n-o mai spun, că tare îmi e milă de unii dintre psihologi... Și, mai ales, că nu aș vrea să mint, întrucât mi-e tare greu să le găsesc un numitor comun care să nu trădeze pe nici unul dintre ei.
Indem la pace,

Nu i-as critica atat de tare, au si ei rolul lor si acolo sunt oameni si oameni sa nu ii etichetam pe toti! Gresala lor este ca il fac pe pacient sa lase grijile depoarte, adica sa le depoziteze in subconstient si sa nu se mai gandeasca la ele! Ei spun ca ne invata cum sa uitam grijile, prin asta se rezolva toate! Asta insa este calea cea larga, autostrada nemteasca pe care mergi cat poti de tare, nu este calea cea stramta de care ne vorbeste Sfanta Scriptura! Adevarata rezolvare, adica lepadare de griji, este atunci cand ne rezolvam problemele si nu asa cum ne convine noua, ci asa cum o cere Adevarul, prin marturisire dreapta fata de cel de care am gresit! Cum mergem la Psiholog si ne deschidem sufletul cu toate grijiile noastre si mai lasam si bani, ma intreb de ce nu mergem sa facem asta la cei fata de care am gresit si vom vedea ca problemele noasre se rezolva! De ce nu facem asta? Pentru ca gandul necurat se strecoara in noi ca un pastor rau si cand vrem sa facem asta, vine si ne bate cu bota sa stam pe loc si ne tine acolo cu frica de bota! Daca ne-am duce la cei fata de care am gresit sa le spunem adevarul, ne-am vindeca, dar trebuie sa mergem la fratii nostrii fata de care am gresit cu toata dragostea si sa alungam frica! In momentul in care pacientul se duce la psiholog, are impresia ca se descarca de tot ce a gresit prin a le uita, dar defapt le aduna pe toate in subconstient prin ignoranta! Cade in pacatul nesimtirii si i se impietreste sufletul! Sesizeaza asta doar cand este pus in fata unei situatii similare si intervine iar frica in mitea lui si iar da o fuga la psiholog! De aceea vreau sa spun, ca si cum nu as spune de la mine, sa ne ferim si de Duhovnici sau oameni care s-au ratacit si aplica astfel de metode ale stiintei moderne, daca ii intalnim!
Sa nu uitam ca iertarea este pentru cei care se leapada de pacat prin a omite sa il mai faca!
Cel ce greseste din nou, va cadea mai rau in greseli, pentru ca cel care nu are i se va mai lua si cel care are i se va mai da! Cel care se lipeste de pacat cauta sa mai aduca pacat, iar cel care se lipeste de adevar cauta sa aduca adevar!

Dumnezeu sa ne Lumineze cu Adevarul Lui!
Reply With Quote