View Single Post
Vechi 22.05.2013, 12:07:10
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa ingaduie cu pogoramant trei casatorii. Ea este intelegatoare fata de neputinta omului si face acest lucru pentru a nu ii lasa pe oameni sa traiasca in pacat. Cred ca ar trebui sa nu judecam de ce Biserica a hotarat acest lucru. Faptul ca cei ce se recasatoresc sunt despartiti un timp de Sfanta Impartasanie le arata clar ca Biserica ingaduie doar ca pogoramant, nu ca pe ceva recomandat si de dorit. Exista o descurajare in practicarea acestui fapt, dar unde nu se poate, si aici noi nu suntem in masura sa judecam, Biserica da binecuvantarea pentru vietuirea impreuna din dorinta de a-l feri pe om sa mearga din rau in mai rau.
Așa cred și eu. Și, ca dovadă a înțelepciunii Bisericii, după căsătorii pripite și imatur purtate în tinerețe unii oameni au învățat câte ceva și au parte de o a treia căsătorie mai roditoare, mai aproape de Dumnezeu. Așadar, cu îngăduință și nădejde lucrează Biserica, astfel ca lucrurile să nu meargă din rău în mai rău. Și iată că uneori merg din bine în mai bine, spre slava lui Dumnezeu cel MultMilostiv!
Reply With Quote