View Single Post
Vechi 22.05.2013, 12:40:57
Florin_cj Florin_cj is offline
Member

Data înregistrării: 10.04.2013
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa ingaduie cu pogoramant trei casatorii. Ea este intelegatoare fata de neputinta omului si face acest lucru pentru a nu ii lasa pe oameni sa traiasca in pacat. Cred ca ar trebui sa nu judecam de ce Biserica a hotarat acest lucru. Faptul ca cei ce se recasatoresc sunt despartiti un timp de Sfanta Impartasanie le arata clar ca Biserica ingaduie doar ca pogoramant, nu ca pe ceva recomandat si de dorit. Exista o descurajare in practicarea acestui fapt, dar unde nu se poate, si aici noi nu suntem in masura sa judecam, Biserica da binecuvantarea pentru vietuirea impreuna din dorinta de a-l feri pe om sa mearga din rau in mai rau.
Adevarat ai spus, dar vreau sa repet ideia de baza, cei care gresesc vicleneste si nu din pricina nestiintei ar trebui exclusi din biserica, pentru ca sa nu strice si pe altii!
Cred in reabilitarea sau iertarea omului care se leapada de pacat, prin a omite sa il mai faca, dar cel care isi cauta o scuza prin regulile bisericii si se simte protejat de ceea ce gandeste cu viclenie, ori renunta la viclenie, ori la Biserica! Sluga la doi stapani nu se poate! Ma simt acum in mintile voastre ca un om care vrea sa dea cu piatra in ceva, dar nu vreau sa dau cu piatra in nimic, vreau doar sa vada cei care au ganduri ascunse atat de bine, incat ii ratacesc fara sa isi dea seama si cu toate astea continua sa caute pe Dumnezeu, dara fara a se lepada cu adevarat de pacate! Cu nadejde la Dumnezeu fac asta si nadejdea mea este ca se vor opri! Nu este pentru cei care nu au aceste ganduri ascunse ceea ce scriu eu, ci pentru cei care au aceste ganduri ascunse si nu se pot lepada de ele si sunt atat de mandrii ca participa la Sfanta Liturghie! Nu e rau ca participa, fara asta ar fi mult mai rau!
Cred ca biserica are reguli stricte pentru astfel de cazuri si vreau sa le trateze cu toata responsabilitatea, dar ar fi bine nu se trateze cu superficialitate astfel de cazuri de catre credinciosii nostrii frati!
Imi veti spune drintre voi ca imi tot fac eu griji desarte, pentru ca cei care il cauta pe Dumnezeu nu merg la Biserica! Dar si dintre Crestinii Ortodoxi practincanti suntem destui care avem astfel de ganduri ascunse!
Sa nu ajungem la cele spuse de Iacov: "Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și* dracii cred… și se înfioară!"

Dumnezeu sa ne Lumineze cu Adevarul Lui!
Reply With Quote