View Single Post
Vechi 22.05.2013, 19:36:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Ok, tu stii mai multa fizica decit mine. Bun. Spiritual, un Pamint Plat cum ne ajuta si unul "rotund/sferic/geoid" cum ne scade? Ideea de Creatie coplesitor de complexa, cu Pamint rotund, etc., nu ma face deloc sa alunec in ateism, din contra: ma cutremur mai mult in fata Facatorului, vazindu-i maretia Lucrarii. Sincer, nu am vreo problema de genul: "eh, Divinitatea nu exista; cum o sa faca un zeu asa ceva?". Parerea mea e ca oamenii care gindesc asa, cum am dat in replica imaginara dintre ghilimele, sunt amputati metafizic. Si nu e o vina asta: nu si-au facut-o, li s-a facut. De cine, stim amindoi....cineva din "cele mai de jos".
Theodore,

Pentru mine a fi în posesia adevărului contează. Nu-mi place minciuna și nici ție, nu-i așa? E important ”să știm pe ce lume trăim”.

Creația este suficient de complexă chiar dacă Pămîntul nu e plat. Nici măcar nu e nevoie să privești cerul ca să realizezi infinitatea detaliilor microcosmosului biologic, chimic și nu mai spun de cel subatomic.

Dar și în modelul PP există planete, stele, nu se știe dacă Universul e finit sau infinit, ca și în versiunea PS. Deci nu văd de ce s-ar poticni cineva dacă Pămîntul și Cosmosul ar arăta la modul schematic așa:

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote