View Single Post
Vechi 23.05.2013, 06:26:35
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Totusi... cei ajunsi la ultima treapta a rugaciunii, se hranesc numai cu seminte, nuci, alune...
Dar te-ai intrebat, frate, de ce in manastiri nu se mananca carne?

Am citit in Pateric despre un sfant, care in vreme de post, pentru ca si in rest nu manca decat de post, nu se mai aseza la masa, ci manca in picioare.

Iar Sf. Seraphim de Sarov manca iarna o planta, pe care o aduna si o usca in timpul verii, iar iarna o punea de cu seara la inmuiat, dupa care bea apa rezultata si manca frunzele inmuiate. Si spunea ca sunt bune. Oare carei Biserici apartinea acest ''vegan''? Bisericii Ortodoxe.
Vietile sfintilor ne dezvaluiesc multe amanunte de acest gen.
Si inca ceva: post fara rugaciune nu are nici o valoare.
Răspunsul e simplu și spicuiesc din ce spuneți:
- "cei ajunși la ultima treaptă a rugăciunii"...
- "un sfânt"...
- "Sfântul Serafim de Sarov"...

Adolescenții se îmbracă și își poartă părul ca Michael, fără a fi cu nimic prin aceasta vreun Jackson. Numai să-i auzi cum cântă și să-i vezi cum dansează și te apucă râsu-plânsu, dar în imaginația lor se identifică cu idolul.
Copilării... Răsfățul nevinovat al imitației. Dacă nu poți semăna cu sfântul prin ceva mai acătării, măcar prin hrană tot te asemeni, vai ce socoteală...

P.S. Mă tem că îl jigniți pe Sfântul când Îl numiți vegan. La atât se reduce un sfânt? Ilie e hrănit de corb ca o consecință a sfințeniei, iar nu ca un început. Oare veganii sunt vegani ca o consecință a sfințeniei lor?...

Îmi cer scuze că am deturnat discuția de pe topic. Cu sau fără verdețuri și semințe, cestiunea este: mai avem nevoie de monarhie? Eu cred că DA. Deși nu prea văd cum ar fi posibil în contextul pe care îl trăim... Suntem deja sub ocupație, asta pentru mine e evident, suntem purtați de regi care ne conduc prin dezastrul dezmoștenirii.
Se vorbea pe la noi despre "rezistența prin cultură", ca soluție în vremea ceaușismului. Dar cultura, între timp, a trădat. Muzica nu mai e muzică, literatura e o rușinoasă agonie, universitățile sunt la pământ etc.
Mai rămâne o singură speranță: Biserica.

Last edited by cezar_ioan; 23.05.2013 at 07:51:33.
Reply With Quote