View Single Post
Vechi 02.12.2007, 22:40:58
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Mda!,acum m-am lamurit ceva care-i treaba cu aceasta confesiune misionara Pravoslavia,am intrat pe site-il acestora,si cred ca sunt un fel de credinciosi pe stilul vechi,inchegati intr-un mic inconvenient fata de cea mai mare comunitate de stil vechi din Romania,condusa de Mitropolia Slatioara.L-am vazut odata pe acest Mitropolit Ioan al Pravoslaviei,pe postul OTV confruntandu-se cu Alupei,si cu unele interventii neplacute in viata si activitatea acestuia din partea BOR.
Nu stiu ce sa cred si nu stiu cat de Pravoslavnici se considera acestia,insa deja mi-e sila de aceste desprinderi de biserica,desprindere perpetua care,sincer nu stiu unde va duce.Mi-e sila de permanentele dispute dintre crestini,toata lumea invocand un adevar din ce in ce mai contorsionat si atat de complex plamadit in timp.Ce sa mai creada o biata minte omeneasca,fiindca vad ca deja devine foarte complicat sa fii credincios,si nu la indemana oricui,fiindca intotdeauna va exista un impediment in acest sens.
Daca stau si ma gandesc bine Iisus a spus "sa credem in El","sa facem acestea intru amintirea lui"...etc,nu a spu sa nu credem in catolici,sau sa nu credem in ortodoxi sau orice alta credinta.Dintre sase sau sapte miliarde de oameni,mi se pare prea putin probabil ca sa fie selectati doar cei pe stilul vechi,sau cei pe stilul noi pentru rai si pentru mantuire,deja vorbim de teorii abstracte.Si-atunci cum ramane cu acel stil de-a bate cu pumnul in masa pretinzand adevarul si numai adevarul...cand adevarul ne spune clar;"EU SUNT CALEA,ADEVARUL SI VIATA!",adica Iisus si nu toate aceste legi si dogme,care mai de care dobandite cu mult timp dupa sacrificiul suprem al Mantuitorului.
Imi pare rau,dar pe mine un om cu adevarat credincios imi poate dovedi credibilitate doar prin faptele si sufletul acestuia,si in nici un caz prin cuvinte.Si din acate,RAR,DAR FOARTE RAR ,mi-a fost dat sa vad un credincios,sau mai bine spus,un credincios "practicant",ca are suflet si compasiune in el.Am vazut doar cuvinte amestecate cu ura si dispret,doar cuvinte contrariate de patimi si nepasare.Nu m-am smintit,doar am vazut ce este omul,si ce este credinta...doua lucruri diferite de aparente.
Oameni buni,lasati polemicile si filozofiile religioase,amintiti-va doar de "credinta,nadejdea si dragostea",si vedeti-va de ale voastre,daca nu puteti sa invatati fara sa judecati,sa aratati fara sa dispretuiti,sa vorbiti fara sa fiti fatarnici,sa credeti fara sa impuneti,sa iubiti fara sa cereti ATATA! in schimb,sa va nevoiti fara sa va murdariti obrazul...CA TOTUL ESTE IN ZADAR!!!