Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Asta a fost în Rai, frate. Înainte de cădere...
Cât privește Biserica, de când mă știu nu am auzit nici o predică în care vreun preot să îndemne la veganism. Ci doar la post. Însă, desigur, veganii au biserica lor (perdantă, evident)...
|
Nici dupa cadere nu stiu sa fi fost vreo porunca de a manance animale.
Omul a facut-o si nefiind un gest imoral, Dumnezeu nu a interzis-o, a interzis, pentru o anumita perioada, anumite animale, asa cum a reglementat sclavia, fara a o interzice.
Poti fi si ortodox si vegan.
Preotii ar face bine sa indemne spre un stil de viata sanatos, n-ar strica un curent in acenst sens, ca degeaba tii posturile daca in rest maninci de rupi, cauti mancare gatita sofisticat, in post cauti substitute cu gust de dulce, etc.
Citat:
P.S. Să nu mi se spună că monahii postitori sunt vegani (lucru complet fals, întrucât monahul e monah iar veganul e vegan, dincolo de orice asemănare formală privind hrana, uneori), pentru că am alergie mare la confundarea binelui cu răului, a frumosului cu urâtul ș.a.m.d. În genere, la nediferențierea dintre Dumnezeu și mamona.
|
Ne referim strict la alimentatie, adica ce baga omul in gura, nu si de ce, deci cineva care manca exclusiv produse vegetala este vegan, indiferent ca este ateu, budhist, jain sau ortodox.