View Single Post
Vechi 24.05.2013, 19:39:36
antoniap
Guest

Implicit

Pacatul prolifereaza cu succes in aceste vremuri, nu putem spune altfel.

Dar, in ciuda acestei situatii, Biserica va dainui pana la sfarsitul veacurilor. Dumnezeu, Care vrea sa fim precum albinele care cauta numai florile, poate sa ne conduca pasii astfel incat sa gasim un mediu duhovnicesc prielnic. Cum stie si cum vrea.

Internet si telefon exista, deci oamenii pot comunica intre ei indiferent unde se afla pe glob. Exista si pacate, exista si oaze de sfintenie. Proportia numai Dumnezeu o stie.

,, Odata au mers niste oameni mireni in Tebaida la un batran, luand cu dansii un om indracit, ca sa-l pofteasca pe acel batran sa se roage lui Dumnezeu pentru dansul, si sa-l izbaveasca de aceasta munca diavoleasca. Iar batranul fiind poftit de dansii, a inceput a se ruga cu osardie lui Dumnezeu pentru dansul si dupa ce a savarsit rugaciunea a grait necuratului duh, care era intr-acel om si a zis : iesi, duh necurat, din zidirea lui Dumnezeu ! Zis-a lui duhul cel necurat din om : voi iesi daca te voi intreba un cuvant si imi vei raspunde. Zis-a lui batranul : intreaba si zi ce ai de zis ! Si a zis diavolul : aceasta voi sa te intreb si sa-mi spui mie : ce sunt caprele si ce sunt oile ? Raspuns-a lui batrariul : caprele eu sunt, iar oile Dumnezeu le stie. Acestea auzind diavolul, a strigat cu glas mare si a zis : iata, pentru smerenia ta ies ! Si indata, in acel ceas a iesit, iar omul a ramas sanatos si asa s-a dus la casa lui multumind si slavind pe Dumnezeu." Sursa http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/10.htm

Cel mai important este sa credem si noi ,,Caprele sunt eu..." si sa-I cerem lui Dumnezeu sa ne preschimbe in oi.
Reply With Quote