Citat:
În prealabil postat de adam000
Iata, prin mesajul tau inspiri altora deznadejde afirmand ca este o descriere a societatii noastre de azi. Ceea ce este fals.
Prin astfel de afirmatii deznadajduitoare poti face foarte mult rau celor mai slabi in crediinta, ar fi bine sa constientizezi acest aspect.
Poate ca ar fi util sa te intrebi ce semnifica pentru tine o astfel de afirmatie pecetluitoare, etichetatoare spre o realitate falsa - oare arata ca tu insuti esti deznadajduit (?) ca nu gasesti gasesti ceea ce cauti (si oare de ce? - oare problema e la cei din jur, sau la tine?), ca vezi lucrurile printr-un anumit filtru?
Deocamdata, in societatea noastra avem preoti evlaviosi de la care avem ce invata pentru ca ne poti fi modele vii de crediinta si traire cu Dumnezeu. Iar pe crestinii din lume nimic nu ii impiedica sa traiesca in infranare (infranarea de la vorbe multe/rele, de la alte rele/lucruri inutile gen TV, etc), nimic nu ii impiedica sa se roage cat de mult pot in cursul zilei in fiecare zi a vietii lor, nimic nu ii impiedica sa il caute pe Dumnezeu, decat propria lor lene si alegere. In societatea noastra avem in jur clerici traitori cu Dumnezeu care ne pot fi modele, numai noi, fiecare la nivel individual, sa ii luam drept modele.
|
Stai putin, eu nu ma transformam intr-un profet al apocalipsei.
Dar despre ce vorbim? Acesta profetie nu se pliaza perfect pe societatea noastra?
Sa le luam pe rand:
1."mințile oamenilor se vor întuneca, din pricina patimilor trupești.". Nu e asa? Sa deschidem televizorul la un film, la o emisiune, la stiri...., sau sa intram pe net sa citim ceva. Care e probabilitatea sa intalnim ceva cu tenta sexuala?
2. "Răutatea și înșelăciunea vor crește tot mai mult." Nu e rautate in societatea de astazi? Deschidem iar televizorul. La stiri de exemplu. Cum arata societatea? Haideti sa ascultam o discutie intre 2 oameni. Nu-i asa ca se va vorbi despre cineva care e vinovat de ceva? Mereu e plin de vinovati. Noi nu. Noi suntem singurii nevinovati. Dar restul sunt rai si nenorociti.
3. "Imbracamintea". Mai are rost sa vorbim?
4. "Păstorii creștini, adică episcopii și preoții se vor umple de slava deșartă " Cati dintre preotii hirotoniti anul asta nu au dat bani? Cati episcopi vand posturile? Cati preoti fura, beau, fumeaza, fac afaceri... ? Sa va zic eu ce am aflat cand am fost de sarbatori acasa? Nu sunt nascut in Bucuresti. Dar orasul de nastere e destul de mare. E resetinta de judet cu episcopie. Nu am auzit nimic bun de nici un preot. Dar am auzit de nu stiu ce preot care si-a platit amanta sa faca avort, am auzit de un preot de peste 60 de ani de care stie toata lumea ca are amanta, am auzit ca un diacon nu tine post ca daca el vede mici de exemplu miercurea sau vinerea, chiar daca este post nu se poate abtine, am auzit ce pozitie a mai incercat, am auzit de preot lasat de sotie ca nu o satisfacea, am auzit discutie intre un tip care a fost preot (nu fusese inca si caterisit) si venise la biserica si un alt preot mai in varsta incerca sa il convinga ca poate ramane preot indiferent de ce ar fi facut, mai putin crima, am auzit de preot care tinea slujba beat, am auzit de preot care tipa in biserica si spunea ca nimeni nu o sa tipe acolo mai tare decat el... Si toate astea de la alti preoti.
Eu nu spun ca toti si toate sunt asa. Dar imaginea de ansamblu asta este. Daca ne punem ochelari opaci si ne spunem optimisti, cand de fapt suntem nerealisti...
Nu e lumea pe care fiecare alege sa o vada, e lumea pe care o vezi privind obiectiv. Iar lucrurile bune incep sa devina exceptii.