View Single Post
Vechi 25.05.2013, 01:49:50
Annyta
Guest

Implicit

Referitor la viața și dorințele adolescenților, am auzit și eu, din gura unor mame de fete, că este preferat scenariul de a avea un prieten aceluia de a se droga, de exemplu. Adică mamele încearcă să rămână apropiate de fiice, acceptând (sau încurajând!) începerea vieții sexuale - căci așa face toată lumea, nu? - ca fiind mult mai puțin rău decât experimentarea drogurilor... Iar referitor la copiii micuți (preșcolari), mulți sunt lipsiți de Taina Împărtășaniei, chiar dacă bunicii îi îndeamnă pe părinți în acest sens, din pricina linguriței comune... și din alte motive, respectiv indiferență și necunoștință, căci părinții înșiși nu simt nevoia bisericii în viața lor, decât la nunți și botezuri...

Da, din perspectiva de mai sus, lucrurile sunt sumbre, mai ales că vorbim de oameni, cum să zic, poate niște elite ale societății din punct de vedere la carierelor profesionale, oameni considerați educați.

Pe de altă parte, sunt atâți păcătoși care la un moment dat în viață s-au întors către Dumnezeu și către biserică, rămânând aici (în brațele bisericii), încât eu sper că nimeni nu e iremediabil pierdut. Căci Dumnezeu nu dorește "moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu"...
Reply With Quote