View Single Post
Vechi 25.05.2013, 10:20:04
antoniap
Guest

Implicit

1. Daca in mesajul atribuit parintelui Iustin se spune ca parintele Tanase a fost oprit de la slujire o perioada, iar parintele Tanase infirma acest lucru, inseamna ca exista o ispita la mijloc.

2. Daca parintele Iustin ar fi comentat cu adevarat aceasta carte, ar fi facut-o intr-un mod parintesc, gandindu-se cu mila si dragoste parinteasca la fiii duhovnicesti ai parintelui Nicu Gabriel care si-au ales un reper gresit.

Ar fi venit si cu niste exemple care sa-i si convinga pe enoriasii parintelui. Nu cred ca parintele Iustin nu stia ca vorbele dure pot sa invinga, dar nu sa convinga.

Orice fiu duhovnicesc e dator sa-si cinsteasca duhovnicul. Chiar daca-l vede beat in sant, ii saruta mana si acolo. Daca am gresit alegandu-l ca duhovnic, aveam nevoie de o delicatete aparte. Se putea scrie o alta carte documentata din care ucenicii parintelui Gabriel sa afle detalii nuantate. Nu s-a intamplat asa, insa.

Dimpotriva, dupa oprirea difuzarii cartii,( 2008), ideile exprimate in carte au inceput sa dea roade. Cartea a fost copiata pe CD ori xeroxata si s-a creionat o atitudine impotriva actelor biometrice. Asadar cartea respectiva nu e chiar atat de eretica...

In concluzie, am rezerve in privinta autenticitatii mesajului parintelui Iustin.
Reply With Quote