Citat:
În prealabil postat de Amistad
Bolnavii nu pot fi tratatati impotriva vointei lor, dar daca vor sa se trateze trebuie sa faca injectia care doare. Nu exista alta varianta. Adevarul doare, daca vrei sa te tratezi te tratezi, daca nu, nu .....
|
da, pt ca aud des in conversatiile teologice(mai ales pe net)"Da, sunt un nenorocit care nu merita sa traiasca. noroc cu partenerul meu de discutie ca mi-a aratat adevarul si ce abominatii erau punctele mele de vedere anterioare."
Citat:
1. Catolicii, protestantii si neoprotestantii nu sunt crestini. Sau daca vreti sa ii numiti crestini atunci ortodocsii sunt altceva. Nu se pot pune in aceeasi oala. Neoprotestantii (penticostali, baptisti etc.) nu cred in Dumnezeirea Fiului, deci intra in categoria [b] "Ce poate fi mai eretic decât ideea că Hristos nu ar fi Dumnezeu adevărat, ci doar o ființă creată (arianism)? [b] " - sunt chiar cuvintele dumneavoastra deci nu stiu cum i puteti numi crestini.
|
in primul rand, majoritatea covarsitoare a cultelor protestante cred in dogma cu Dumnezeu-Fiul(e dogma de baza). In doilea rand, da, sunt eretici, dar din punct de vedere tehnic si legal intra in categoria general "Crestinism"/
Citat:
2. Nu au aceeasi credinta cu noi. Pare la prima vedere dar de fapt nu e aceeasi credinta.
|
corect.
Citat:
3. Sfintii Parinti au avut in vedere toate ereziile nu doar cele foarte grave.
Ei au numeroase citate in care spun clar ca romano-catolicii sunt eretici, au aruncat anatema asupra credintei romano-catolice. Celelate confesiuni nu sunt credinciosi ai Domnului nostru Iisus Hristos, daca ar fi credinciosi ai lui ar asculta de apostolii Lui si de invatatura lor care este doar in invatatura ortodoxa.
Cunosc despre ordinul Maicii Tereza, un regim foarte aspru. Chiar daca pare ceva crestin nu fac voia lui Dumnezeu, din pacate. Este ceea ce se cheama inselare.
Propagati ecumenismul, nu stiu daca in mod voit sau doar din nestiinta. Iar ecumenismul este pan-erezia timpurilor noastre dupa Sfintii Parinti.
|
avem o mica problema. Conflictul dintre Vest si Est, Filioque si autoritatea papala, a inceput prima data prin 650. Sfintii Parinti au trait in mare parte inainte de asta. Singurul care a trait dupa a fost Ioan Gura de Aur, si nu stiu daca a tratat problema. In orice caz, nu e Sfintii Parinti(la plural). Iar din punct de vedere istoric, BC-ul ca entitate, despartita de Biserica Ortodoxa, nu a aparut decat dupa 1054.