Cezar, daca vorbim despre profertie, atunci iata ce zice profetia si NU se aplica timpurilor noastre (asta este aspectul pe care am tot incercat eu sa il scot in evidenta pina acum)
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Și vai celor ce vor fi lipsiți de credință, căci nu vor mai vedea lumina cunoștinței la nimeni!
|
Adica nu va mai exista Harul lui Dumnezeu la nimeni. Adica nu vor mai exista nici sfinti, nici preoti si episcopi cu Har de la Dumnezeu (care sa savarseasca Sfinte Taine valide?).
Ori asta nu se aplica in zilele noastre nici pe departe.
In zilele noastre inca mai sint destui sfinti in viata (cu viata sfanta), preotii si episcopii nostrii au pe deplin Harul Lui Dumnezeu si mai ca nu alearga dupa noi cu dragoste sa ne dezlege pacatele si sa ne impace pe cu Sfanta Biserica numai noi sa vrem si sa ne spovedim si sa ne intoarcem spre Dumnezeu!
Iata, este suficient sa ne intoarcem privirea de la lumea aia rea pe care o tot dati voi exemplu, sa nu mai privim spre lumea care nu il cunoaste pe Dumnezeu, si sa ne intoarcem privirea spre preotii si episcopii nostrii care toti au Har, spre acestia care au o viata sfanta cu Dumnezeu, spre acesti oameni care il cunosc pe Dumnezeu si au Harul Lui, ca sa vedem cum ei ne tin departe de acea profetie.
Doar sa ne lasam indrumati de ei spre Dumnezeu si iar am mai mari cu inca un strop distanta fata de acea profetie.
In zilele noastre inca exista Harul Lui Dumnezeu si ne este accesibil, numai ca multi dintre noi, in loc sa privim, sa nadajduim si sa ne straduim spre El (spre Harul Lui pe care il tot pierdem prin pacatele noastre), noi privim spre lumea care nu il cunoaste pe Dumnezeu si zicem: vai ce rai sint! De parca rautatea lor ar avea vreun amestec cu sfintenia nestirbita a celor ce il cunosc pe Dumnezeu si au Harul Lui, de parca ne-ar impiedica in vreun fel pe noi daca am vrea sa il cautam pe Dumnezeu. Cand in realitate ne impiedica doar propria noastra privire si alegere de a privi spre rau, in loc sa privim spre bine.