View Single Post
Vechi 25.05.2013, 16:08:03
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Sa inteleg ca prin felul in care le scoti tu in evidenta vroiai sa spui "vai ce buni sint"? Incerc sa fiu mai cu bagare de seama si sa te intreb

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Iată două tipuri de exemple:
a) aspirația fetelor din câteva clase ale unor licee bucureștene de marcă este, la sfârșitul clasei a X-a, ca în această vacanță de vară: să meargă la mare, cu sau fără știrea și permisiunea părinților, să se îmbete zdravăn, să experimenteze inconștiența și alte stări de spirit specifice consumului de alcool și de droguri, să facă sex (desigur protejat, dar nu musai) individual și în grup, să aibă experiențe sexuale deosebite (adică diverse forme considerate perversiuni), să fure ca distracție, să cheltuiască mulți bani, să se distreze foarte tare, să ia legătura cu spiritele universului, să fie libere și descătușate. E vorba despre multe fete, nu una sau două. Interesant că băieții sunt mult mai rezervați și mai sobri, în general. Curios lucru, pentru mine o surpriză (recunosc, plăcută).

b) majoritatea (eu aproximez ca peste 90%) nu merg la biserică la slujbe, nu se roagă (decât în cercuri de spiritism sau ceva asemănător), nu cunosc Crezul, nu cunosc Fericirile nici măcar declarativ, consideră că Dumnezeu nu este prezent în istorie dar că, dacă există, e ceva terifiant de care trebuie să-ți fie frică. Există mare interes pentru religiile orientale și curentul New-Age. Elevii nu cred că există viața veșnică după moarte în sensul arătat de Biserică, cred însă în reîncarnare, consideră că trebuie să ne distrăm acum și să facem toate poftele întrucât vom muri și nne mănîncă viermii.
Acestea sunt câteva din constatările (cărora le-am făcut față cu greu, însă din fericire cu mult calm, mulțumesc lui Dumnezeu) privind actuala stare a elevilor din liceu, elevi care au studiat religia la școală în ultimii 10 ani, săptămânal...
Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Mă alătur și eu celor care consideră că astăzi ne aflăm în cel mai sumbru moment al istoriei. Posibil să nu fie ultima perioadă a omenirii, asta numai Bunul Dumnezeu cunoaște, însă mi se pare evident că fărădelegile oamenilor, adică ale noastre ale tuturor sunt fără precedent.