Ioan si eu am aceiasi parere,varsta ororilor a scazut foarte mult dar asta se petrece in contextul unor modificari sociale si economice care in mai putin de 30 de ani de acum inainte,asa cred eu,vor schimba complet fata lumii asa cum o stiam noi.Eu am sentimentul ca asistam la o repozitionare completa a lumii,parca se termina un ciclu si sunt spasme puternice si febra,concretizate intr-un fel de degringolada.Crizele,de regula,sunt insotite de asemenea manifestari,oarecum terminale,in zonele care vor fi cele mai afectate,care vor resimti cel mai mult schimbarea.Este un fel de neliniste sociala in cautarea repozitionarii valorilor si centrilor de putere,care pot sau nu sa coincida cu ce stiam noi,mie asa mi-se pare.Orice asemenea moment de trecere se face cu sacrificii,din pacate cele obisnuite.Cred ca Europa,cum o stim,se va schimba dramatic.Eu sunt tare curios cum se va pozitiona lumea crestina in acest nou context,daca va aluneca in continuare dupa curent sau daca,cu picioarele bine infipte-n pamant,va spune lumii ce trebuie spus.Si eu cumva ii dau dreptate intr-o masura lui adam,situatia este tragica dar nu finala,desi in ritmul acesta nu merge spre alta finalitate.Desi la acel moment voi fi,probabil,deja plecat la Domnul,nu-mi ramine decat sa sper ca cei care vor veni vor invata din greselile trecutului insa intr-un anumit fel cand ma uit la ei si cand ma uit in zare mi-se strange inima. Gott schenke uns nur ein festes herz,muth,demuth und geduld :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 26.05.2013 at 00:19:22.
|