În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar parintii lor ? Tatii lor cunosc Crezul, mamele lor cunosc Fericirile ?
Exista ceva mult mai trist decat tinerii a caror viata e opaca la Evanghelie despre care vorbiti si care nu frecventeaza casa Domnului, ci viata lor e fusareala si frecventeaza case de perditie. Pentru ei, dintre care si eu am fost unul, exista speranta ca, la un moment dat, le vor cadea solzii de pe suflet si se vor converti.
Dar mult mai trista imi pare situatia foarte multor farisei ai zilelor noastre. Ei merg la biserica si sunt stalpii parohiilor. Si totusi, in timp ce afirma, uneori de pe acoperisuri, ca Dumnezeu exista, ei nu au legatura vie cu El, nu le-a patruns in vieti si in inimi, transformarea lor in Cristos, convertirea nu s-a produs. Ei aud predicile duminica de duminica, dar la sufletul lor ele nu ajung. Despre acestia a spus Dumnul: "au urechi, dar nu aud". Si mor, asa cum au trait, departe de Dumnezeu cel Viu, cu convingerea ca au facut ceea ce trebuie facut. Apologeti ai virginitatii, ei isi inseala nevasta explicandu-mi ca asta e natura barbatilor. Postitoare care citesc eticheta margarinei sa nu contina urme de unt, dar practica contraceptia, oameni care fac donatii spectaculoase copiilor cu malarie din Burkina Fasso, dar nu dau "bunaziua" vecinului, marturisitoare cu duhovnic la manastire care spovedesc pacatele colegelor, persoane care urla ca in Romania s-a latit pacatul furaciunii, pentru ca dupa cinci minute sa-mi ceara un concediu medical pentru boala ticluita: acestia sunt extraterestrii fara scapare de fiecare zi.
|