View Single Post
Vechi 27.05.2013, 09:13:35
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul

b) majoritatea (eu aproximez ca peste 90%) nu merg la biserică la slujbe, nu se roagă (decât în cercuri de spiritism sau ceva asemănător), nu cunosc Crezul, nu cunosc Fericirile nici măcar declarativ, consideră că Dumnezeu nu este prezent în istorie dar că, dacă există, e ceva terifiant de care trebuie să-ți fie frică. Există mare interes pentru religiile orientale și curentul New-Age. Elevii nu cred că există viața veșnică după moarte în sensul arătat de Biserică, cred însă în reîncarnare, consideră că trebuie să ne distrăm acum și să facem toate poftele întrucât vom muri și nne mănîncă viermii.
Acestea sunt câteva din constatările (cărora le-am făcut față cu greu, însă din fericire cu mult calm, mulțumesc lui Dumnezeu) privind actuala stare a elevilor din liceu, elevi care au studiat religia la școală în ultimii 10 ani, săptămânal...
Parintele Dumitru Staniloaie a spus ca sfarsitul lumii va veni cand nu vor mai rasari mladite din trupul lui Hristos
Malditele suntem noi ,oamenii, si tot ce nu ma da roade se taie.
Acesti tineri nu mai aduc roada vrednica de trupul lui Hristos.,
Dar oare nu suntem noi ,parintii ,vinovati de aceasta stare ?
Poate multi din parinti au inceput viata sexuala din frageda tinerete ,din liceu.
Lipsa de credinta si libertinajul parintilor stau la baza imoralitatii acestor tineri ,care asa au vazut ,asa au auzit si cred ca este bine ce fac.
Probabil ca se va ajunge si la noi ca in strainatate sa cautam scoli particulare pentru copiii nostri
Reply With Quote