View Single Post
Vechi 27.05.2013, 21:45:49
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu alt pacat, ci exact pacatul neascultarii i-a prabusit pe oameni din rai, iar eu nu vreau sa repet patania lor. Inainte de ei, de aceeasi natura a fost si Caderea Ingerilor. S-au rasculat. "NU voi sluji !". Non serviam, a spus cel mai stralucit dintre arhangheli si o treime din ingeri l-au urmat. Si dusi au fost. Nu vreau sa fiu cu ei.
.....
A spune ca Biserica a fost asistata de Duhul Sfant la Pentecoste, dar nu mai e acum, revine la a spune ca Domnul a mintit cand i-a spus lui Petru ca Biserica zidita pe el, nici portile iadului nu o vor birui. Cristos a spus asta, iar eu Il cred pe El.
Exact in pacatul neascultarii sunt toti cei care sunt in afara de Biserica. Nu asculta de Apostoli si de urmasii lor, adica nu asculta de insusi Dumnezeu.
.............
Interpretarea ortodoxa a fragmentului despre zidirea Bisericii este:
Biserica nu s-a zidit pe Sfantul Petru, ci pe Hristos ca El este Piatra, peste tot in Biblie cand se spune piatra se face referire la Hristos. Petru a marturisit Piatra adica pe Hristos Dumnezeu si toti apostolii erau in acelasi gand doar ca Petru a luat cuvantul si a spus ceea ce toti ceilalti credeau.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
A spune ca Biserica a fost asistata de Duhul Sfant la Pentecoste, dar nu mai e acum, ....
Daca Biserica e asistata de Duhul Sfant acum (si asa este) cum va explicati ca Sfintii ortodocsi invata una si romano-catolicismul alta? Cum va explicati ca Sfintii ortodocsi spun ca romano-catolicismul este erezie?
De aia nu pot fi cele doua biserici surori pentru ca ar insemna ca voi sa spuneti ca Sfintii ortodocsi gresesc. Iar noi spunem ca invatatura romano-catolica este gresita. Cine are dreptate si cine este in pacatul neascultarii?
Reply With Quote