Citat:
În prealabil postat de Amistad
N-am huiduit pe nimeni, dar trebuie sa spun (cat de frumos pot eu) ca aia sau aia este erezie ca altfel intru si eu la propagarea ecumenismului care este erezie. Apoi monahul ce crezi ca a vorbit cu preotul pagan? I-a spus "stii si religia ta e buna dar daca vrei hai sa le imbinam sa facem ceva la comun"? I-a aratat ca este pagan si este in greseala dar intr-un alt mod decat ucenicul, ca de aia s-a convertit paganul. Ca daca nu afla ca este in greseala ce rost avea sa se converteasca?
|
i-a aratat ca noi avem dreptate. ca uite, daca zici ceva de primatul papal colegului nostru medic, el din nou isi intareste convingerea ca:"domne, clar nenorocitii astia de non-catolici au o ura demonica fata de Scaunul Papal, deci catolicismul e corect."
Citat:
În prealabil postat de Amistad
Orthodoxwiki numeste in mod gresit crestini pe eretici, si TV-ul si massmedia, si destui preoti. Nu am vazut insa nici un Sfant sa numeasca pe eretici, crestini. Ba dimpotriva. Am citit ca, crestin este numai credinciosul ortodox si ala daca traieste conform invataturii Bisericii.
La Sfintii Parinti nu e nici o controversa. Adevarul este ca Sfinti Parinti sunt pana in secolul 21. Cei care spun ca sunt doar pana in secolul 5 sau 8 gresesc. Duhul Sfant a vorbit prin Sfintii parinti si inca vorbeste. Sfantul Iustin Popovici este Sfant Parinte, Sfantul Nicolae Velimirovici este Sfant Parinte, Sfantul Paisie de la Neamt este Sfant Parinte, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Siluan Athonitul etc. Acesta este adevarul cu privire la Sfintii Parinti.
|
Daca lumea care se ocupa cu asta are opinii diveregente, inceamna ca e o controversa.
Exista pe trinitas TV(stii, canalul oficial al Patriahiei, daca si asta minte....) o emisiune: Patristica.
In mod ciudat se ocupa doar de perioada Sinoadelor(lipsa de fonduri probabil).
In fine, imi place atitudinea asta: daca sursele sunt in dezacord cu opinia mea, atunci sursele mint. Si asta e doar pe surse exclusiv ortodoxe. Ce sa mai zicem de surse care nu sunt exclusiv ortodoxe.
deci:
media minte, wikiurile mint, mare parte din cler minte, dexul minte....