Eu nu scriu neaparat pentru colegul nostru medic, el este oricum prea convins de conceptiile lui. Scriu pentru ca, daca intra un ortodox aici pe forum si citeste, sa vada si punctul de vedere ortodox sa nu ramana doar cu ideea catolica. Daca omul intra pe forum si vede doar pareri ecumeniste normal ca o sa inteleaga ca ecumenismul este bun. Ca domnul doctor o sa inteleaga ca as avea ura demonica pe scaunul papal, asta este, nu am ce sa fac. Doar sa incerc sa imi mai cizelez stilul.
Cu privire la Sfintii Parinti controversa este fortzata, este teoretica. Asta am vrut sa spun ca nu exista. Este o falsa controversa. Practic adevarul este ca Sfintii Parinti sunt pana in timpurile noastre.
Postul Trinitas nu este 100% pe linia Sfintilor Parinti. Mai ales cu privire la ecumenism. Asa cum nici Patriarhul nu este 100% pe linia Sfintilor Parinti ca sa nu spun altceva mai dur.
Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
deci:
media minte, wikiurile mint, mare parte din cler minte, dexul minte....
|
Da, eu asa zic. In legatura cu numitii "crestini" marea majoritate a surselor gresesc. In contextul pan-ereziei ecumeniste din ziua de astazi este foarte periculos sa incadram confesiunile respective la "crestini". Nu incerc sa am o atitudine de "numai eu am dreptate" pentru ca sunt eu tare. Am dreptate daca spun ceea ce au spus Sfintii Parinti, asta este baza de raportare. Ei au dreptate. Sursele nu mint pentru ca nu sunt in acord cu opinia mea. Mint pentru ca nu sunt in acord cu opinia Sfintilor Parinti. Eu incerc sa spun numai ce am citit la ei. Si stiu ca ei spun adevarul si atunci contrazic tot ce se opune cu ceea ce au invatat ei.
"cred in Duhul Sfant care a grait prin prooroci".