Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Pe mine ma deranjeaza vecinii care au catei si nu strang mizeria dupa ei. In parcarea de langa bloc este toaleta de caini. Cand iesim afara mergem mai bine pe sosea decat pe trotuar unde sunt toate mizeriile de la caini.
Chiar ieri am vazut in parc o doamna care isi stergea catelul la fund dar mizeria lui a lasat-o acolo. Ma deranjeaza rau de tot acest aspect. Sau mai sunt si stapani care isi periaza cainii in parc si parul il lasa pe jos.
|
Eu ma refeream strict la un animal in casa, ce o fi el

isica,papagal,hamster,canar,caine mic,ipure etc. . Pe mine nu ma deranjeaza ce are omul in casa lui. Si nu am sa incep sa ii judec pe cei care au animale in casa sau sa le pun etichete. E adevarat ca unii fac din animalul lor un idol, dar nu este asa pentru toti. Mai sunt familii cu copii care au un animalut. Acestia nu pun pe primul loc animalul. Sau babute singure care nu mai au pe nimeni si singura lor alinare este acel caine mic si batran.
Doar pentru ca unii nu doresc animal in casa sau nu le place ideea, nu vad de ce ar vrea o lege prin care este interzis sa ai un animal in casa. Faptul ca unii oameni nu curata dupa cainele lor, deci nu isi asuma responsabilitatea pana la capat, nu este un motiv sa interzici animalele de companie.
Eventual se da o lege prin care omul este obligat sa curete dupa animal, altfel primeste amenda. Asa e in alte tari. Sunt parcuri ptr. caini unde sunt din loc in loc pungute ptr. a curata dupa animal. Si se da amenda daca nu cureti. Legea asta ia in vedere societatea, nu ce are omul in casa. Mai sunt si cladiri unde doar animalele de talie mica sau/si medie sunt acceptate, dar una e sa restrictionezi, alta e sa interzici.