View Single Post
Vechi 28.05.2013, 20:19:59
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Draga Marcel,

Nu știu dacă ar trebui să te ții de această listă. Nu pentru că ar fi ceva în neregulă cu ea, dar te condiționezi pe tine însuți și nu mi se pare bine. Parcă îți limitezi singur libertatea de alegere. Întrucât sunt multe cărți și mulți autori în listă, asta înseamnă că îți va lua mult timp să le/ îi citești pe toate/ toți. În acest timp preferințele ți se pot schimba. Eu citesc ceea ce mă atrage la momentul respectiv. Dintre ce ai enumerat tu, mi-a plăcut Steinbeck, însă "Fructele mâniei" nu am terminat-o, căci are și aspecte triste, nedreptăți din viața personajelor, și fiind și mai voluminoasă nu am mai avut dispoziția să o termin. Am citit însă "La răsărit de Eden", "Iarna vrajbei noastre" și mi-au plăcut. Pe Kafka l-aș exclude, căci scrie foarte pesimist.

Cred că ar fi bine să ne spui și cam ce vârstă ai. Unele cărți selectate par mai pentru copii.

"Vraciul" mi-a mai plăcut. Am citit-o acum câțiva ani. Îți recomand și "Mizerabilii".
Mă opresc cu recomandările, pentru că sunt subiective, și nici nu îmi vin acum în minte niște cărți consacrate care mi-au plăcut mult și pe care să ți le recomand fără ezitare.

Eu aș insista pe ideea de a avea încredere în tine și în gustul tău atunci când te apuci să citești o carte. De altfel, nici nu știu cum ai putea să citești ceva, chiar și supra-lăudat, dacă pe tine nu te prinde.

Mai vorbim...
Mersi Annyta ca ti-ai facut timp sa ma ajuti cu o parere, am 20 de ani :)