View Single Post
Vechi 28.05.2013, 21:20:37
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Eu nu scriu neaparat pentru colegul nostru medic, el este oricum prea convins de conceptiile lui. Scriu pentru ca, daca intra un ortodox aici pe forum si citeste, sa vada si punctul de vedere ortodox sa nu ramana doar cu ideea catolica. Daca omul intra pe forum si vede doar pareri ecumeniste normal ca o sa inteleaga ca ecumenismul este bun. Ca domnul doctor o sa inteleaga ca as avea ura demonica pe scaunul papal, asta este, nu am ce sa fac. Doar sa incerc sa imi mai cizelez stilul.

Cu privire la Sfintii Parinti controversa este fortzata, este teoretica. Asta am vrut sa spun ca nu exista. Este o falsa controversa. Practic adevarul este ca Sfintii Parinti sunt pana in timpurile noastre.

Postul Trinitas nu este 100% pe linia Sfintilor Parinti. Mai ales cu privire la ecumenism. Asa cum nici Patriarhul nu este 100% pe linia Sfintilor Parinti ca sa nu spun altceva mai dur.
nu, nu, nu. Ai zis ca scrii pentru non-ortodocsi, ca sa arati cum vine de fapt treaba.
Daca iei pe un om care se pricepe asa cu religie si ii zici sa iti dea exemplu de Sfinti Parinti, o sa zica un Sf. Ioan Gura de Aur, un Origen, un Sf. Chiril al Alexandriei.
Si in orice caz devine chiar ilar, ca daca e sa aplicam aceasta definitie, orice calugar cu o ustensila de scris devine Sfant Parinte.
Si normal ca nu exista controversa, daca cei care sunt in dezacord cu tine sunt de partea ecumenistilor, si deci nu se pun(p.s.: cauta dihotomie falsa si nici un scotian adevarat).

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Da, eu asa zic. In legatura cu numitii "crestini" marea majoritate a surselor gresesc. In contextul pan-ereziei ecumeniste din ziua de astazi este foarte periculos sa incadram confesiunile respective la "crestini". Nu incerc sa am o atitudine de "numai eu am dreptate" pentru ca sunt eu tare. Am dreptate daca spun ceea ce au spus Sfintii Parinti, asta este baza de raportare. Ei au dreptate. Sursele nu mint pentru ca nu sunt in acord cu opinia mea. Mint pentru ca nu sunt in acord cu opinia Sfintilor Parinti. Eu incerc sa spun numai ce am citit la ei. Si stiu ca ei spun adevarul si atunci contrazic tot ce se opune cu ceea ce au invatat ei. "cred in Duhul Sfant care a grait prin prooroci".
ba da, cand toate canalele de informare, Patriarhia, siteurile(ortodoxe si nu) de pe net, mare majoritate din cler, si dictionarele zic un lucru, si tu zici ca e invers, ca ai inteles tu mai bine cum vine treaba cu Patristica, fix asta e(p.s. genetic fallacy).