Citat:
În prealabil postat de Pravoslavia
Ispita_ta este o fata pe stil vechi (nu dam detalii) si doreste sa se implice in viata Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi. Foarte bine; numai ca ea ii aproba pe ierarhii si clericii "stilisti" (imi pare foarte rau ca ii numesc asa), ceea ce nu este indicat din punct de vedere dogmatic. Parintele Teofilact Murgoci ne invata astfel: "Sa nu acoperiti nici o greseala a nimanui, ca sa nu se inradacineze si sa creasca". Acest fapt nu este o incantare pentru cei ce se simt cu "musca pe caciula"... Noi nu putem sa acoperim toate nelegiuirile care se fac, atat in Biserica Oficiala, cat si in BOSV. Acest aspect dur il intalnim la Sinoadele Ecumenice, caz in care erau caterisiti ierarhi eretici. Daca stam putin sa nu speculam si sa studiem sfintele Invataturi, vom vedea ca, este erezie a se calca Sfintele Canoane, oricat de mici ar fi ele! (Canonul 4 Sinod VI Ec. Canon 6 sinod IV ec.).
|
ba chiar te rog sa dai detalii.
ceea ce spunea pr Teofilact e luat dintr-un context anume, deci citatul nu poate fi talmacit singur... ar insemna sa-i aratam pe toti cu degetul... eventual sa mai si aruncam cu pietre in ei! Sf Ioan Gura de Aur spunea ca-l va acoperii cu mantia sa pe monahul care a gresit.
si chiar daca ar fi sa interpretam ca tine... nu-i nicio problema; eu ti-am cerut filmuletul sa-l vad... si ce-am primit? mesaj pe mess s-o las balta!
n-am zis ca nu te cred (desi am mari dubii in ceea ce spui avand in vedere ca va cunosc si stiu ce alte zvonuri tampite ati mai lansat), n-am zis sa stergi filmuletul sau sa nu-l mai arati nimanui... am zis ca vreau sa-l vad!
credeti-ma, si mie mi-e sila de astfel de discutii mizerabile si fara sens! vreti sa spuneti poporului ceva?! ne amenintati cu presa scrisa si tv-ul?! OK! duceti-va si lasati intimidarile prin diferite mijloace; pierdeti vremea si pe deasupra ii smintiti si pe altii. parintii BOSV sunt oricand pregatiti in fata unui atac... asa ca nu mai pierdeti vremea!