Credinta neoprotestantilor in dumnezeirea Fiului este ceva formal, da fatzada, (in acte); in practica lor, in rugaciunile lor nu cinstesc pe Dumnezeu Fiul. Este ariansm un pic mascat. Doar un pic mascat caci se vede clar arianismul lor pentru cine are ochi. Daca ar crede in dumnezeirea Fiului ar cinsti-o si pe Maica Domnului ca Nascatoare de Dumnezeu. Ori cred ca stiti ce fel vorbesc ei despre Maica Domnului.
Erezia este osandire la iad. Este hula impotriva Duhului Sfant, a unei lucrari a Duhului Sfant, este hula impotriva lui Dumnezeu, este ceva foarte grav. Nu este ceva intracrestin, normal, ceva putin periculos.
Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
Si cum ii contrazice practica mai exact?
Si ca legatura are faptul de a fi trinitarian cu faptul de a fi eretic si sectar?
|
In practica lor, neoprotestantii dezaproba si spun ca sunt greseli tainele (sacramentele) - spovada, impartasania; preotia, hulesc Biserica, traditia, sfintii, icoanele, inchinarea la sfinti etc.
Sectarul (chiar daca se declara trinitarian) huleste pe Maica lui Dumezeu, Biserica Sa, preotia, tainele, pe sfintii Sai, Crucea si chiar pe Fiul lui Dumnezeu, pentru ca hulind toate acestea Il hulesc pe Insusi Dumnezeu si Dumnezeu le primeste rugaciunile? Il injura (hulirea) pe Dumnezeu, apoi spune o rugaciune, apoi iar injura si o tine tot asa si Dumnezeu trebuie sa-i asculte rugaciunea?
"Rugaciunea ereticilor este uraciune inaintea lui Dumnezeu". Scrie in catehismul ortodox: "evlavia blestemata a ereticilor" - se cheama blestemata pentru ca nu este de la Dumnezeu ci este o evlavie falsa.
Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
din nou, aceeasi "sunt in dezacord cu ce inteleg eu din Patristica".
|
Aici nu am inteles aluzia. Probabil era "sunt in dezacord cu ce
nu inteleg eu din Patristica".