Citat:
În prealabil postat de Diana_12345
Ce m-a surprins a fost ca lama ghese, ne-a spus sa nu renuntam la religia noastra dar sa le respectam pe celelalte si sa luam ce-i bun pentru evolutia si intelegerea noastra.In timpul rugaciunilor, ne-a invitat sa ne rugam lui Iisus sau Maica Domnului sau celor fata de care suntem apropiati.
Am scris aceste lucruri doar ca sa evidentiez o experienta placuta pentru mine din care am inteles ca in orice cult sau religie poti gasi lucruri de folos pentru suflet, dar sa fie observate cu atentie si discernamant. Eu n-am sa renunt la crestinism, are atatea lucruri frumoase si folositoare si e calea pe care m-am nascut.
|
Buna Diana,
Este fateta
liberala a psihologiei religioase.
Insa in mod necesar avem nevoie si de aspectul
conservator al acesteia.
Liberalismul te descatuseaza de identitate ( identitati circumstantiale “Nu spune sunt Fiu al lui Avraam, etc….”, identitati generate de pareri/agatari ale mintii).
Conservatorismul iti ofera identitate (sapand dupa Adevar iL descoperim si ne unim progresiv cu El prin forta identificarii/asumarii identitatii: "Marturiseste-Ma !").
Daca cineva gusta din virtutea conservatorismului si exagereaza calitatile acestuia cade in fundamentalism si se indeparteaza de Cale.
Daca cineva supraliciteaza
liberalismul cade in superficialitate si se indeparteaza de Cale.
Ambele aspecte trebuie intelese profund, imbinate armonios si aduse, in mod paradoxal, la coincidenta.